TV3 només lidera amb 'Planta Baixa'

Xavi Rossinyol a 'Planta Baixa' (TV3)

La cadena pública acumula al juliol una quota del 12,9%, molt per sota del 18,7% de Tele 5

TV3 necessita agafar vacances i repensar-se. Això passarà a partir del proper 19 de juliol quan començarà la temporada d'estiu i els programes diaris de TV3 s'apagaran fins al 30 d'agost. Però l'arrencada de la graella estival està sent complicada per a la televisió pública. Al juny, va dir adéu a una ratxa d'èxit de 46 mesos consecutius de lideratge després que Tele 5 es convertís en la cadena més vista del mes.

El juliol, no ha començat millor i l'Eurocopa de futbol i els programes diaris de la cadena privada espanyola estan aconseguit un resultats espectaculars. TV3 ha perdut la seva hegemonia a gairebé totes les franjes a excepció de quan emet els 'Telenotícies', que es mantenen imbatibles, la sèrie dels migdies 'Com si fos ahir' i la part final del 'Planta Baixa'.

Aquest dimecres 7 de juliol, la cadena pública només va liderar amb la 'Planta Baixa' de Xavi Rossinyol, que substitueix a la presentació a Ricard Ustrell, que es troba de vacances. A primera hora del matí, els espectadors catalans aposten per l'entreteniment amb 'Aruser@s' (20,5%), mentre que l'actualitat de Lídia Heredia a 'Els matins' punxa (12,2%). Avançat el matí, l'audiència connecta amb 'El programa del verano' (17,9%) i al migdia es passa a 'Planta Baixa' (17,3%).

De 14 a 16.30h, és quan TV3 té un domini més contundent amb el lideratge rotund dels seus informatius. A partir de les 16h, la sèrie de sobretaula 'Com si fos ahir' (15%) s'imposa per la mínima a 'Sálvame Limón (14,4%).

A partir d'aquí, la tarda és cosa de Tele 5 que arrasa fins a les 20h del vespre amb el seu 'Sálvame Naranja (19%). TV3 i Helena García Melero es queden amb un fluix 10,4%. A partir de les 20h, l'audiència es divideix entre Antena 3 amb 'Pasapalabra' (21,5%) i Tele 5 amb 'Sálvame Tomate' ( 18,1%).

Al prime time, TV3 ja fa setmanes que només lidera els dilluns (si el futbol ho permet), i durant els 45 minuts que dura la sèrie 'Moebius', els dijous amb la mitja hora del 'Polònia' i alguns dissabtes amb el 'FAQS'. La resta de nits són de Tele 5 amb les diferents gales de 'Supervivientes' i del 'Deluxe' i d'Antena 3 amb 'La Voz Kids.

La programació d'estiu prevista a TV3, tornarà a ser de mínims degut a la manca de pressupost i de vacances generalitzades a la plantilla, tot i ser de les més grans del panorama televisiu. Cal afegir que si la Covid ho permet, RTVE emetrà els Jocs Olímpics de Tòquio i serà una nova pedra a la sabata per a la televisió pública. La primera estrena de l'estiu a TV3 que es va emetre aquest dimecres, 'Canvi de xip' es va estimbar amb un 6,6%. No serà fins el 30 d'agost quan tornaran els programes diaris de TV3 i caldrà veure si amb l'energia renovada suficient per recuperar el lideratge perdut.

ETIQUETES:

Deixa un comentari