"Hable con Rocío Carrasco"

Rocío Carrasco a 'Sálvame' (Tele 5)

"El que s'espera de les dones és que ens violentin dia rere dia i que callem. I si un sol dia se'ns acut treure el cap, apareix algú per deslegitimar-nos. A mi, ja us aviso, no em callareu ni sota l'aigua"

Per Laura Fa

Dubte resolt! Ja sabem que farà Rocío Carrasco al 'Sálvame'. Ahir se'ns desvelava el secret. Davant de gairebé dos milions d'espectadors a Espanya i 250.0000 a Catalunya, la filla de la Jurado ens va explicar que estarà a capdavant d'una secció que es dirà 'Hable con ella'. Es tractarà d'una mena de defensora de l'espectadora, però que donarà veu a famosos de qui s'ha explicat coses falses. Allà, escoltats per la Rocío i tota l'audiència, tindran un espai per defensar-se. Rocío va explicar que "He venido al programa para escuchar, que es una cosa muy importante y que conmigo no se ha hecho en mucho tiempo". Ella sí que escoltarà els protagonistes, que podran parlar del que vulguin.

No hauria de fer falta recordar que Telecinco és una empresa privada que busca un rendiment econòmic. I ahir el programa feia això, treballar pel bé comú de l'empresa. Quin és l'objectiu d'aquesta setmana? Fer front a la nova telenovel·la turca d'Antena 3 i aconseguir bones dades per la franja del 'Sálvame tomate', per tal d'incomodar a 'Pasapalabra'. Amb tot aquest panorama, els directors de 'Sálvame' van dissenyar un programa amb una posada en escena que ens va deixar als espectadors atrapats a la cadira tota la tarda. S'havia anunciat que el secret quedaria resolt a les 17.30 h. I justament a aquella hora, la Rocío va sortir a plató amb els seus nous companys. No va ser fins a les 20.10 h, però, que la intriga no va desaparèixer. Magnífic! Un treball excepcional. Objectiu aconseguit! 'Sálvame Naranja' va fer un 19,0% de share, davant del 10,2% de 'Tierra Amarga'. El 'Salvame tomate' va registrar una de les seves millors xifres, amb un 18,1% acostant-se molt al 21,5% de 'Pasapalabra'. Feina feta.

I ara arriben les crítiques. Endevineu un cop més cap a qui van dirigides? Sí, exacte, a Rocío Carrasco. Que sí això que ella treballi a un programa com 'Sálvame' li ha tret credibilitat al relat; que si ara començarà a cobrar i ho ha fet tot per diners; que si la docusèrie només ha estat una excusa per presentar-la com a col·laboradora; que si la cadena només treu rendiment de la violència de gènere; que si, sabent que Antonio David era un maltractador, per què el tenien allà; que si és hipòcrita que treballin Olga Moreno i Rocío Flores a la cadena; que no tot val per l'audiència…. PROU!!! PROU, PROU, PROU!!!! Em teniu fregida! Intentaré explicar-ho per última vegada.

"Guanyem les dones i guanya Rocío quan fem un pas endavant i ens col·loquem on no se'ns espera"

Primer. Ana de Miguel, filòsofa i feminista, explica que les dones sembla que estem dissenyades per acontentar la resta de la humanitat. I quan no ho fem, el patriarcat és implacable amb nosaltres. No ens fa feliços del tot que Rocío torni a treballar. Trobem infinitat d'excuses per qüestionar la seva decisió i, de passada, carregar-nos el seu discurs. Si Rocío es quedés a casa seva i no anés als llocs on se l'ha tractada de manera injusta, no s'avançaria. Si estem totes acomodades, entre les nostres amigues feministes, en les xerrades de petits col·lectius, no avançaríem. No es guanya res. Guanyem les dones i guanya Rocío quan fem un pas endavant i ens col·loquem on no se'ns espera. Amb el cap ben alt i sense complexes.

"A mi, m'agrada que el seu fitxatge molesti. És bon senyal"

Segon. Ara resulta que aquesta noia queda desacreditada per treballar a 'Sálvame'. El programa que és líder al nostre país durant 5 hores no és un bon lloc per treballar. Però, que no veieu que Rocío ha estat desacreditada des del minut 1? Què voleu? Que treballi a un Zara? Però si ella és del món de la faràndula des que va néixer. No sap fer una altra cosa. A quin programa la voleu? Amb l'Ana Rosa Quintana? A 'Masterchef'? Us agradaria més a 'Mask Singer'? No puc ni imaginar-me la d'hòsties que li haurien caigut si de sobte un dia es treu la màscara davant dels Javis. Els negacionistes us l'hauríeu menjat amb patates. I si es treu la màscara i somriu, us hauria esclatat el cap. Ah, calla, que potser voleu que faci xerrades amb l'Amelia Valcàrcel, oi? Doncs no, amics i amigues, per fer xerrades ja en tenim d'altres que ho fan molt millor, no li toca a sobre a la pobra Rocío, que prou feina té amb intentar recuperar la seva vida. A mi, m'agrada que el seu fitxatge molesti. És bon senyal. Les dones avancem a força d'estar a llocs on no ens volen.

Tercer. Olga Moreno i Rocío Flores sobreviuen al patriarcat. Elles són el pur exemple de dones manipulades i que fan el que s'espera d'elles. Bones filles, bones mares, bones dones… I nosaltres volem que, si ve a treballar Rocío Carrasco, elles vagin al carrer. Podem recordar durant tres segons que aquí només hi ha un responsable? Antonio David. Ell és el responsable de tot. No les podem culpabilitzar. A mi em fan pena, llàstima. Són dones utilitzades i a mi no em tindran al davant. Hi estaré quan facin "machirulades" i explicaré que ho són. Però no les culpabilitzaré. Culpabilitzo a Antonio David, que en aquest temps només ha fet dues coses: el ridícul a una entrevista de YouTube i utilitzar la mort de Mila Ximénez per a la seva causa. Vomito amb totes dues. Com diria Pedrerol, 'retratado'.

"Els 'heterocòmodes', els hem de dir als transsexuals quins referents han de tenir perquè els que han triat no ens agraden?"

Quart. Voleu deixar de tirar merda contra la Rocío? El seu cas ha estat un referent per a moltes dones i només per això ja paga la pena tot el que hem passat. Quan la qüestionem tant, recordo quan la gent ho feia amb la Veneno i s'assegurava que no podia ser un referent del moviment trans. Podem deixar que la gent tingui els referents que vulgui? Ara nosaltres, els 'heterocòmodes', els hem de dir als transsexuals quins referents han de tenir perquè els que han triat no ens agraden? I a les feministes igual? Que Rocío no pot ser un referent perquè cobra i treu rendiment de la seva desgràcia? Deixeu-me en pau. A mi, a ella i a totes les que aplaudim que les dones avancin i s'alliberin. Deia ahir Rocío: "Estoy contenta por tener ganas de venir. Hacía mucho tiempo que no tenía ganas". Hauríem d'estar dempeus a casa aplaudint que una dona com ella tingui la força de sortir del pou i sigui un mirall per a moltes senyores que estan a casa seva patint.

"Al·lucino que a hores d'ara la Patiño repeteixi sense parar que 'no, però la Rocio no estava callada del tot'"

En fi. Aquesta causa és esgotadora. Ahir veient 'Sálvame', la Maria Patiño i el Kiko Matamoros em van posar els nervis de punta. D'aquest últim no en parlaré, perquè ara resulta que vol carregar-me a mi el mort del que pugui patir Rocío Flores. A mi, que soc dona, és clar! Em va sobtar encara més la Patiño. Després de l'al·legat que va fer al 'Deluxe', on semblava que començava a entendre de què anava tot això, ahir la presentadora de 'Socialité' només feia que repetir que no és cert que Rocío Carrasco hagi estat vint anys callada. Que ella ha parlat. A veure Maria, no veus que és una manera figurada de parlar? Què volíem? Que estigués en un silenci absolut per tal de validar el seu relat? Rocío no tenia ni els espais, ni la força, ni l'interès ni l'objectiu de convertir la seva vida en un culebrot. Que perquè s'hagi intentat defensar o perquè hagi guanyat diners en algun moment, ara hem de qüestionar el seu relat? Al·lucino que a hores d'ara la Patiño repeteixi sense parar que 'no, però la Rocío no estava callada del tot'. I què haguessis volgut, estimada? Que estigués en el més absolut dels silencis? Que s'amagués sota una pedra durant tots els anys i sortís de cop a reclamar els seus drets? Al final, el que s'espera de les dones és que ens violentin dia rere dia i que callem. Però callades del tot. I si un sol dia se'ns acut treure el cap, apareix algú per deslegitimar-nos. A mi, ja us aviso, no em callareu ni sota l'aigua.

ETIQUETES:

Comentaris ( 4 )

 1. Ma Rosa

  Hola Laura, aquesta gent de Sálvame et tenen "mania" pel sol fet de ésser catalana i xk els hi dones mil voltes com a periodistes. Mil ????

 2. Nevado

  Siento vergüenza de vosotras mujeres negacionista!!, que tenéis una venda en los ojos, RC ha demostrado con documentos legales!! el engaño de ese Sr., la manipulación de sus hijos, y los colaboradores que han contribuido a esta barbarie!! Dejando a RC por mala madre, cuando ha sido todo lo contrario, JAMAS vendió a sus hijos, si los ha vendido su padre!! Y si aún no os habéis enterado, siento tristeza y pena por vosotras!!
  Gracias Laura Fa!! Un precioso escrito , y bien desarrollado , se entiende muy bien el relato, espero que sobre todo las mujeres entiendan y valoren el trabajo que estás haciendo
  Tienes todo mi apoyo!!!!

 3. Mónica

  Me parece una vergüenza lo que están haciendo desde Sálvame y somo pirque Valldeperas es amigo de RC. Esa señora no estuvo callada, esa señora trabajó y dio innumerables exclusivas hablando de sus hijos y su ex. Pero lo peor, es que por una silla vendió a sus hijos y permite, que gentuza como tú o Belén Ro, seres totalmente cargados de odio, opinen de una cuestión de la cual no tienen ni idea, solo documentos sesgados y relatos tergiversados. Las demandas llegarán y solo espero ese momento

 4. Jeic

  Súper bé explicat! El més trist, es que les més crítiques són les pròpies dones. Molt bon article.
  Felicitats Laura

Deixa un comentari