'Moebius', la hipnòtica sèrie d'investigació dels dilluns a TV3

Aida Oset (Moebius, TV3)

El thriller de 10 capítols s'emet cada dilluns després del 'TN Vespre'

'Moebius' és el nou thriller d'investigació policial de TV3. Una sèrie que conté els girs, les sospites i els elements característics del gènere, però en un ambient aparentment tranquil, reposat, lluminós. Qui condueix la recerca és la Mamen (Aida Oset), la nova professora de matemàtiques, una dona tossuda que no pararà fins a reconstruir totalment la seqüència dels fets, i de les causes, del misteriós accident d'un dels seus estudiants. I ho farà, de passada, descobrint molts dels secrets que s'amaguen sota la falsa aparença de poble plàcid i familiar que té la Farga. Els capítols comencen amb un flashback que mostra com era la vida del noi en diversos moments, abans de l'accident. En aquests salts temporals s'aniran descobrint com el van tractar els seus companys i com el seu passat amaga un secret inconfessable.

A cada episodi es desvetlla una nova pista –ja sigui real o falsa- que fa avançar la investigació de la Mamen. El final de cada capítol, a més, conté un gir que trenca les expectatives que l'espectador s'havia fet fins llavors i que n'obrirà de noves per al proper episodi. La sèrie transcorre al poble de la Farga, d'uns vuit mil habitants. Prop del nucli urbà hi ha el Centre Escolar Domus, una escola concertada de llarga tradició. El gran projecte de l'ajuntament i les forces vives del poble és la construcció d'un nou centre d'iniciatives que hi pot donar molta vida.

INSPIRADA EN UN CAS REAL

El 21 de setembre del 2004, Jokin Ceberio, un adolescent d'Hondarribia, va agafar la bicicleta, va pujar fins a les muralles del poble i es va llançar al buit. Tenia encara no 15 anys i ja no podia suportar més l'assetjament a què era sotmès pels seus companys i el poc cas que havien fet de les seves denúncies els mestres i la direcció de la seva escola. Els creadors de la sèrie, Eduard Cortés i Piti Español, van quedar impressionats per la mort del Jokin i van decidir fer una pel·lícula inspirant-se en el seu cas i en d'altres que es van anar fent públics a partir d'aleshores. Anys més tard, van decidir convertir el projecte en una sèrie de televisió. I, per fer-ho, van convertir el drama de la mort d'un adolescent en un thriller d'investigació que atrapés l'espectador des de bon inici.

AL PROPER CAPÍTOL (dilluns 31 de maig)

El clima hostil contra la Mamen va augmentant i perd suports al poble. La Leire i el Robert són dels pocs que l'ajuden. El Manel i la Lina no entenen de la mateixa manera el dol per la mort del seu fill. El Natxo fa una troballa al lloc més inesperat, que ho pot canviar tot.

AIXÍ SÓN ELS SEUS PROTAGONISTES

Mamen Salvat, 34 anys (Aida Oset)
La investigadora oficiosa principal i professora de matemàtiques del centre escolar Domus. No s'arronsa fàcilment. A través de la seva mirada anem descobrint la comunitat. És inconformista i desinhibida. Manté una relació sexual secreta i, a la vegada, una relació íntima esporàdica. Malgrat els contratemps i l'oposició –a vegades violenta- d'alguns veïns del poble, la Mamen es manté ferma en el seu objectiu de descobrir la veritat. De fet, les amenaces i les burles que rep actuen sovint com a esperó i li donen energia per continuar endavant.

Àlex Garriga, 17 anys (Marc Pineda)
La víctima. Un adolescent que fa primer de batxillerat a l'escola Domus. És un personatge que s'anirà coneixent a poc a poc a través de flashbacks i de vídeos domèstics de la família. És un noi intel·ligent, introvertit i fràgil, incapaç d'imposar-se per físic, amb problemes a l'institut i a qui ningú vol ajudar. L'única persona amb qui va connecta és la Leire, que li va ensenyar a patinar amb skate.

Manel Garriga, 52 anys (Lluís Villanueva)
Pare de l'Àlex. El cas del seu fill és un cop molt dur per a ell i queda molt tocat. És un home amb poca autoestima i des de l'accident es passa el dia veient pel·lícules domèstiques de l'Àlex.

Lina Ayala, 50 anys (Victòria Pagès)
Mare del l'Àlex. És mística amb un punt esotèric: creu que l'ànima del seu fill és amb ella i que s'hi pot comunicar. Quan el Manel li proposi marxar del poble, ella s'hi negarà. Creu que l'esperit del seu fill encara és a la Farga i està disposada a fer el que calgui per donar-li la pau necessària perquè pugui fer el seu camí cap al més enllà.

ETIQUETES:

Deixa un comentari