Els comentaris masclistes es colen a la gala dels Goya 2021 a les portes del 8-M: "Sembla una puta"

L'actriu Marta Nieto arriba a la catifa vermella dels Premis Goya

Les desagradables opinions es van poder sentir durant el directe de la catifa vermella que RTVE va fer a través de Facebook

Aquest dissabte es va celebrar la 35è edició dels Premis Goya, una edició marcada per la Covid amb moltes absències i amb els premiats que van haver de recollir el premi telemàticament des de casa.

Un dels moments que més atenció concentra és la catifa vermella on els convidats passegen els seus vestits davant les càmeres. Tot i les moltes baixes, RTVE va emetre en directe a través del seu Facebook l'arribada dels protagonistes i va deixar un moment per oblidar. Els espectadors van poder sentir els comentaris masclistes cap a les dones que apareixien en pantalla.

Va ser en el moment en el que l'actriu murciana, Marta Nieto posava per als mitjans que es va poder sentir el següent: "Aquesta es diu Marta Nieto, la meva cosina", va dir una veu masculina, que li va respondre una altra. "Està bona, presenta-me-la", al que va insistir el primer: "doncs et dic una cosa: és la més bona de totes". "Doncs mira la que no vulguis per a mi", va respondre un dels interlocutors.

Els desafortuntats comentaris van seguir: "les altres eren esquelets, només se'n salvava una cantant, la Nathy Peluso. Bé, i una altra que semblava un "putón verbenero plena de tatuatges". "No sé d'on l'han tret aquesta. Vaig pensar aquesta cobra, tiu. Però puta, puta, segur, quina pinta", va assegurar una de les veus que es va colar durant l'emissió del directe de RTVE a les xarxes.

Els improperis masclistes van continuar i les veus dels interlocutors van referir-se a la presentadora María Casado, que havia treballat durants anys a Televisió "Aquesta encara és de la casa? Imagino que s'haurà "pillat" una excedència, per si canvien les tornes, que després són molt malicioses". El periodista Sergio López va penjar el moment desafortunat al seu compte de Twitter.

RTVE obre una investigació i condemna els fets

Radiotelevisió Espanyola ha emès un comunicat aquest diumenge en que "lamenta i condemna profundament els comentaris d'índole masclista que es van sentir al perfil de Facebook de RTVE durant la retransmissió de la catifa vermella de la Gala dels Premis Goya."
En la nota, la Corporació explica que la cobertura d'ahir les imatges de Màlaga arribaven al Control Central de RTVE a Madrid després d'una preselecció de senyals que provenien de diverses càmeres. Aquesta preselecció és la que arriba al control central de Torrespaña des d'on es distribueixen.

RTVE ja ha obert un expedient informatiu i ha identificat el punt exacte des del qual es van produir els desafortunats comentaris que es van sentir a través de l'àudio d'ambient (camèra 8, situada a l'exterior de l'hotel on es realitzava l'esdeveniment). "No hi ha excusa possible per al succeït. Radiotelevisió Espanyola demana disculpes a les actrius al·ludides i condemna sense pal·liatius el contingut d'aquests comentaris denigrants per a les dones tan allunyats del sentir majoritari de la plantilla de l'empresa i, lamentablement, encara presents en la nostra societat."
L'Observatori d'Igualtat d'RTVE també ha actuat d'ofici i ha obert un expedient per a prendre les accions oportunes.

ETIQUETES:

Deixa un comentari