Marc Ribas convida Jordi Roca al «Cuines» i preparen unes postres molt especial

El programa de receptes líder de TV3 presenta la recepta de terrines de peres al vi amb el mestre de la rebosteria del Celler de Can Roca

  • Jordi Roca i Marc Ribas, al «Cuines» -
Publicat el 24 d’abril de 2025 a les 14:50
Actualitzat el 24 d’abril de 2025 a les 14:51

El Cuines és un dels programes més estimats de la graella de TV3. Cada dia aglutina desenes de milers de persones per veure les receptes que els seus tres cuiners, en Marc Ribas, la Gissemà Caramés i l'Arnau París, preparen just després del Telenotícies Migdia. Les audiències no enganyen: líders de la seva franja, amb preparacions en un espai breu de temps que acaben triomfant entre el públic català. Però la darrera de les receptes ha estat una de les més especials de la temporada.

Ribas ha convidat un dels millors cuiners del món: el pastisser i mestre de la rebosteria Jordi Roca, del restaurant de tres estrelles Michelin, El Celler de Can Roca. En només vint-i-tres minuts, els dos xefs realitzen un postre molt especial: terrines de peres al vi. Una preparació de dificultat baixa que els espectadors poden fer a casa seva en menys de mitja hora.

Tots dos van protagonitzar un dels episodis més especials en un dia simbòlic, el de Sant Jordi. Més de 210.000 persones els van acompanyar durant l'emissió del programa, a partir d'un quart de tres del migdia, a través de TV3. Aquí podeu trobar el programa (en aquest enllaç) i la televisió pública catalana també ha facilitat els passos a seguir per a tots aquells que els vulguin emular:

  1. Posem en un pot 400 ml de garnatxa. També 4 peles de llimona sense la part blanca. Per últim, 2 canonets de canyella. Ho duem a ebullició.
  2. Així que bull ho aparem del foc i ho deixem infusionar tapat uns cinc minuts.
  3. Pelem i laminem 4 peres.
  4. Traiem de la infusió la canyella i les peles de llimona.
  5. En una terrina hi posem una capa de làmines de pera, després un polsim d'agar-agar, un polsim de sucre i una mica de la infusió ja fred. Així anem fent fins a dalt de la terrina. Ho compactem i ho duem al forn 20 minuts a 180°.
  6. Ho desenfornem i ho deixem temperar. Després ho podem dur 30 minuts a la nevera.
  7. Ja ho podem desemmotllar i servir amb una mica de nata muntada amb canyella en pols.