Les dades d'audiència no enganyen: el Cuines és un dels programes més vistos del dia a TV3. Cada dia, de dilluns a divendres, forma part, com a mínim, entre els deu espais més vistos. La majoria, entre els cinc primers i, a vegades, només superat pels Telenotícies.
Tot plegat també és gràcies als seus protagonistes, els tres cuiners que formen part de l'espai de receptes: Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París. Aquest últim, conegut a la resta de l'estat espanyol per ser un dels guanyadors de Masterchef, ha estrenat llibre i ha estat un dels grans noms de Sant Jordi a Barcelona.
Entrevistat al programa La Selva amb Xavier Grasset, París ha parlat sobre A foc lent (Grup 62), un escrit on ha volgut mostrar el seu vessant més personal. Aborda la seva carrera des d'abans del seu èxit culinari, passant pel concurs d'RTVE, la seva tasca de comunicador gastronòmic o com ara forma part del programa de TV3.
I precisament sobre aquest espai, que comparteix amb Ribas i Caramès, ha confessat a Grasset una cosa molt concreta: "A mi, el Cuines, m'ha salvat la vida". I ha admès el seu passat televisiu: "Jo venia d'un format que et fa pujar molt ràpid però també et fa baixar molt de pressa. I al Cuines em vaig trobar jugant a casa".
🟢 "A mi, el 'Cuines', m'ha salvat la vida"
— 3Cat (@som3cat) April 23, 2025
Arnau París, guanyador de "Masterchef" i una de les cares del "Cuines" presenta “A foc lent”#LaSelva3Cat #SantJordi3Cat
▶ https://t.co/4Ye7qlavd5 pic.twitter.com/t9eiOZEJvt
Ha abordat les característiques: "Puc fer només televisió, deixant el reality a part. Em puc comunicar en català, parlar amb la meva audiència, en la meva llengua... I més amb aquest ritme més de pim-pam, anem per feina, del dia a dia. Què hem de fer? Idees, idees!".
París també ha reconegut que ell es veu com un "antidelivery" per donar opcions de receptes que es fan en un tres i no res, amb ingredients naturals i amb set minuts "et promet que t'ho pots fer tu".