Voyeur

Títol original: Voyeur

Any: 2017

País: Estats Units

Temporades: Pel·lícula: 1h 35m

Gènere:

Plataforma:

 Voyeur (2017) on IMDb

De què va:

Sobre el propietari d’un motel a Colorado que espia als seus clients. De fet, va remodelar el motel amb aquest propòsit, construint una plataforma d’observació a l’àtic. Desitjós d’obtenir atenció, escriu al periodista Gay Talese per explicar  la seva història, i aquest decideix no denunciar-ho a les autoritats i entrevistar-lo en profunditat passant tres dies amb ell i convertint-se ell mateix en un voyeur.

El protagonista:

El propietari del motel, Gerald Foos, és un dels personatges més sinistres i repugnants que veureu mai en un true crime. Va espiar durant dècades els clients dels seus motels, gaudint particularment dels encontres sexuals, i s'enorgulleix del que va fer, com si fos el resultat del pla d'una ment única i brillant.

L'impacte:

El documental va tenir un impacte en el sector periodístic, on diferents veus van qüestionar el paper del periodista Gay Talese, que amb la voluntat de comprendre el subjecte de la seva investigació va acabar espiant també una parella una de les nits que va passar al motel. Va acabar generant un debat sobre ètica periodística.

La segona temporada:

Sent una pel·lícula no tindrà segona temporada, però si voleu saber-ne més, podeu llegir el llibre "El motel del voyeur" (Alfaguara), on Gay Talese amplia una història que primer va publicar a la revista The New Yorker.

On:

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari