Smiley

Títol original: Smiley

Any: 2022

País: Espanya

Creador: Guillem Clua

Temporades: 1

Protagonistes: ,

Plataforma:

Català: Àudio

 Smiley (2022) on IMDb

Per Toni de la Torre

De què va:

Sobre dos homes gais, en Bruno i l’Àlex, que teòricament són molt diferents entre si però que tenen en comú el fet de buscar l’amor romàntic. Un missatge al contestador enviat per error els posarà en contacte. La pregunta és si aconseguiran veure més enllà dels prejudicis que tindran l’un de l’altre per trobar-se.

La clau:

La sèrie es pregunta què ha passat en els temps actuals, en què tots estem tan connectats i és tan fàcil trobar algú que t'agrada (almenys físicament), amb les relacions romàntiques. Les aplicacions ens han abocat a relacions més superficials i basades en el sexe? Cada cop costa més trobar persones que vulguin relacions afectives profundes? La clau de la sèrie és que s'articula com una comèdia romàntica clàssica però alhora sap formular aquestes preguntes tan incisives i pertinents en la societat actual.

Els actors:

Carlos Cuevas interpreta a Àlex, un noi gai que treballa en un bar i que té com a principal afició anar al gimnàs (bé, a dos gimnasos), mentre que Miki Esparbé interpreta un noi gai que és arquitecte i és un apassionat de la cultura, especialment el cinema. Els dos actors claven els personatges i fan que la química dels personatges traspassi la pantalla, tant en les escenes còmiques com en les emotives.

Es basa en:​

L'obra de teatre de Guillem Clua que es va estrenar per primer cop l'any 2012 a la Sala Flyhard i que des d'aleshores ha tingut una vida llarguíssima, incloent diverses produccions internacionals i una continuació en forma d'una continuació de la història. Com a curiositat, un dels actors protagonistes de l'obra, Ramon Pujol, apareix a la sèrie interpretant un secundari que es diu Ramon. El mateix Guillem Clua també apareix a la sèrie en un breu cameo en una festa de Cap d'Any.

Els secundaris:

A banda dels dos protagonistes, la sèrie compta amb una galeria de personatges secundaris que permeten a la sèrie parlar d'altres temes relacionats com la duresa de sentir-se sol a una edat madura o la dificultat d'admetre que una relació ja no funciona com abans i que implica això quan ja s'ha format una família.

S'assembla a:

La sèrie s'inspira en les comèdies romàntiques clàssiques del cinema, algunes de les quals se citen directament, com ara "Quina fera de nena!", de Howard Hawks, que té un paper clau a la sèrie, o clàssics més moderns, com "Notting Hill", de Roger Michell. D'altres que també se citen no queden tan ben parades, com ara "Love Actually", de Richard Curtis. Pel que fa a les sèries, segurament el més similar sigui "Heartstopper", per la intenció de fer una història romàntica tradicional amb una parella gai. Encara que la sèrie d'"Smiley" ha arribat després, cal recordar que l'obra de teatre de Guillem Clua és anterior al còmic en què es basa "Heartstopper".

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

27/01 Terapia sin filtro

Un psicòleg fart de veure com els seus pacients no avancen durant la teràpia decideix oferir-los un consell més directe per arreglar la seva vida

20/01 Fauda

Sèrie israeliana d'acció protagonitzada per una unitat antiterrorista que du a terme diverses missions, basant-se en temes de política internacional

Las combatientes

Minisèrie francesa situada durant la Primera Guerra Mundial que explica com el conflicte impacta en les vides de quatre dones molt diferents

19/01 Aquellos maravillosos 90

És una continuació de la sèrie That 70's Show amb un nou planter d'actors joves. L'acció passa durant l'estiu de 1995 a casa dels seus avis, Red i Kitty