La directora

Títol original: The Chair

Any: 2021

País: Estats Units

Creador: Amanda Peet, Annie Wyman

Temporades: Minisèrie de 6 episodis

Protagonistes: ,

Plataforma:

 La directora
(2021) on IMDb

De què va:

Per primera vegada en la història d’una universitat de prestigi, una dona que no és blanca accedeix a la direcció del departament d’anglès. Però mantenir la posició no serà gens fàcil. De fet, sembla que l’hagin triat perquè acabi acomiadada i carregant amb la culpa de problemes anteriors al seu mandat, com un cap de turc.

La protagonista:

Sandra Oh, ben coneguda per sèries com Killing Eve o Anatomía de Grey, interpreta la protagonista. L'acompanya Jay Duplass, que interpreta un professor que és el centre de l'últim escàndol que envolta la universitat.

El tema:

La sèrie vol parlar sobre la dificultat de les dones i de determinats col·lectius d'accedir a posicions d'importància. Això també passa al món de la televisió, per suposat. I, de fet, hi ha un paral·lelisme amb la carrera de Sandra Oh, que és excepcional en aquest sentit i que el 2018 va fer història als Emmy en convertir-se en la primera dona d'origen asiàtic en ser nominada com a millor actriu.

Les creadores:

L'actriu Amanda Peet és co-creadora de la sèrie juntament amb la guionista Annie Wyman. Per totes dues és la primera experiència en el món del guió, tant de sèrie com de cinema. La sèrie també té al darrere, com a productors executius, a David Benioff i D.B. Weiss, els responsables de Game of Thrones.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari