La costa de los mosquitos

Títol original: The Mosquito Coast

Any: 2021

País: Estats Units

Creador: Neil Cross

Temporades: 1 temporada

Plataforma:

 La costa de los mosquitos (2021) on IMDb

De què va:

Un home idealista, que rebutja el sistema de vida capitalista i la corrupció del món modern, manté un estil de vida alternatiu amb la seva família. Fins que un dia, el govern, que el considera un individu buscat i molt perillós el localitza. Organitza una fugida amb tota la família i inicien un viatge per escapar a Mèxic.

Interessant:

El personatge manté una dualitat que recorda a Walter White: diu que vol el millor per la seva família i donar-los un estil de vida més lliure, però els té vivint desarrelats i pendents de les seves decisions. El retrat que en fa la sèrie alterna dues cares de la mateixa moneda, la de l'home amb un ego tòxic i la de l'home veritablement idealista.

Us sonarà:

Justin Theroux, conegut sobretot per The Leftovers, interpreta al protagonista. La seva capacitat per semblar convincent és clau en un personatge que és un entabanador. La seva dona està interpretada per Melissa George (Alias).

Es basa en:

Una novel·la escrita per Paul Theroux (l'oncle de Justin Theroux) que es va publicar el 1981 que ja havia estat adaptada, en forma de pel·lícula, l'any 1986, amb Harrison Ford en el paper protagonista i Peter Weir a la direcció.

El creador:

Neil Cross ha estat l'encarregat d'adaptar la novel·la, cosa que ha fet de forma molt lliure, agafant el text literari com a base per fer una història amb molts elements diferents i contemporanis. El guionista britànic és conegut per ser el creador de Luther i altres sèries com Hard Sun. També és autor de diverses novel·les.

En què falla:

L'acumulació de situacions de risc de les que la família se'n surt a l'últim moment fa que, a mesura que la sèrie avanci, esdevingui poc versemblant. El discurs de la sèrie sobre el consumisme actual es desenvolupa a cop d'exposició narrativa i és força simple malgrat la grandiloqüència amb què s'envolta (això és part del personatge, però). La sèrie també posa massa èmfasi en el misteri del passat del protagonista, que no és el que realment vol explicar i fa confusa una història que en realitat se centra en els dilemes de cadascun dels membres de la família en relació al pare.

Mira-la si:

Encara no has superat el final de The Leftovers o et criden l'atenció de personatges amb llums i ombres com el Walter White de Breaking Bad.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari