Las chicas Gilmore

Títol original: Gilmore Girls

Any: 2000-2007

País: Estats Units

Creador: Amy Sherman-Palladino

Temporades: 7 temporades

Plataforma:

 Las chicas Gilmore (2000) on IMDb

De què va:

És una mare soltera que puja sola la seva filla adolescent. El que més li preocupa és poder tenir-ne cura sense necessitar ningú. Però aquesta responsabilitat que sent l’equilibra amb un tarannà completament irresponsable en altres àmbits. Prendre més cafè del que seria aconsellable per la salut de qualsevol ésser humà és un dels seus hàbits més característics. La cultura pop i el menjar porqueria són el seu refugi quan acaba el dia i ho ha convertit en un estil de vida que coneixem com a “gilmorià“, on el més important és fer bromes plenes de referències al cine i la televisió i parlar molt de pressa. És un estil de vida que funciona com a vàlvula d’escapament de les pressions de la “vida adulta” i que convida a relaxar-se i desconnectar.

Escena que el defineix:

Planifica un estudi dels llocs de menjar a domicili que té més a prop de casa, que vol puntuar de l'1 al 10 en funció de la qualitat del menjar, la velocitat amb què arriba i l'atractiu del missatger que entrega el menjar.

La frase:

Demanant menjar per emportar: "Voldria una hamburguesa amb formatge, anelles de ceba i una llista de persones que van assassinar els seus pares i no els van atrapar. Estic buscant herois. Esperant la següent cosa dolenta que ens ha de passar".

Bagatge:

Es va quedar embarassada quan era adolescent, trencant totes les expectatives que els seu pares, de classe benestant, tenien en ella. Casar-se amb el pare de la criatura no li va semblar una bona idea i va acabar fugint a un poble, Stars Hollow, a començar una nova vida. Ha hagut de pujar la seva filla, Rory, sense ajuda i amb el pes de saber que els seus pares desaproven totes les decisions que ha pres a la vida, cosa que li recorden cada vegada que la veuen, un cop de per setmana, quan van a sopar. Un ritual que en gran part fa només perquè la seva filla s'estima els avis.

La cançó:

Walk Like an Egyptian de The Bangles.

L'actriu:

Lauren Graham. El seu paper a Gilmore Girls va ser el que la va fer coneguda. Prèviament havia aparegut en altres sèries com Seinfeld o 3rd Rock from the Sun. En la seva carrera post Gilmore Girls la vam poder veure en un paper similar, però més dramàtic, a Parenthood, en un paper petit a Studio 60 on the Sunset Strip i, més recentment, com a secundària a Zoey's Extraordinary Playlist.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari