Fundación

Títol original: Foundation

Any: 2021

País: Estats Units

Creador: Josh Friedman, David S. Goyer

Temporades: 2

Protagonistes: , ,

Gènere:

Plataforma:

Foundation (2021) on IMDb

De què va:

Adaptació de l’obra d’Isaac Asimov que comença quan un matemàtic que ha passat la seva vida desenvolupant una teoria de sociologia matemàtica aconsegueix preveure el final de l’Imperi Galàctic. El final és inevitable, i si la humanitat continua el seu camí com fins ara, el desastre durarà trenta mil anys. Malgrat tot, el matemàtic creu que hi ha una manera de que les conseqüències no siguin tan greus.

Els protagonistes:

Jared Harris, conegut per la minisèrie Chernobyl i altres sèries com The Crown, The Terror o Mad Men, interpreta al matemàtic Hari Seldon, mentre que Lee Pace, de Halt and Catch Fire i Pushing Daisies, és l'emperador.

La intenció:

Aconseguir un èxit a l'alçada de l'obra d'Isaac Asimov, que s'ha resistit a ser adaptada al cinema o a la televisió. New Line Cinema va intentar desenvolupar una adaptació el 1998 però no ho van aconseguir. També Columbia Pictures ho va intentar i es va quedar a mitges. El projecte va arribar a passar per HBO però finalment s'ha fet realitat a Apple TV+ amb David S. Goyer com a principal responsable i té el repte de convèncer als espectadors però sobretot als lectors d'una obra literària cabdal.

Basada en:

Adapta la sèrie de llibres Fundació, que Isaac Asimov va començar a publicar als anys 40 en forma d'històries curtes. Durant anys va ser una trilogia de novel·les però als anys 80 va publicar dues preqüeles i dues seqüeles. En total són set llibres, així que si la sèrie té èxit podria durat molts anys.

Altres temporades:

S'estrena la 2a temporada de Foundation. Els nous episodis estan situats gairebé un segle després del final de la 1ª temporada i on trobem que les tensions han escalat arreu. Seguim les històries individuals dels protagonistes mentre la guerra contra l'Imperi ja és a l'horitzó.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

29/09 Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents

27/09 Encuentros

Durant 50 anys, els albiraments d'ovnis han crescut exponencialment, fins al punt que ja s'ha tornat un debat molt viu entre els governs