Doctor en Alaska

Títol original: Northern Exposure

Any: 1990-1995

País: Estats Units

Creador: Joshua Brand, John Falsey

Temporades: 6

Plataforma:

Northern Exposure (1990) on IMDb

De què va:

Un metge que tot just ha acabat la residència i ha de començar a treballar és enviat a exercir en un petit poble d’Alaska per eixugar el deute de la seva educació. La manera de fer i la cultura de la gent d’aquest poble, anomenat, Cicely, xoca amb l’estil de vida del personatge, que té en la ciutat de Nova York el seu hàbitat natural.

La clau:

Inicialment Cicely és un lloc hostil: hi fa un fred que pela i els seus habitants són excèntrics i sovint desesperants, particularment la calmada recepcionista de la consulta del metge. Però a mesura que passi el temps veurà només veurà el costat entranyable dels habitants de Cicely, si no també les virtuts de la vida al poble.

L'actor:

Rob Morrow interpreta al metge, Joel Fleischman, i va ser el protagonista de la sèrie fins que la va abandonar després d'una disputa contractual (els guionistes van haver de buscar una sortida al personatge i continuar sense ell).

Els creadors:

Joshua Brand i John Falsey són el tàndem de guionistes responsables de crear Doctor en Alaska. Prèviament havien creat una sèrie també molt coneguda per a molts, la sèrie mèdica "A cor obert"(St. Elsewhere). A l'equip de guionistes, Doctor en Alaska va comptar amb ni més ni menys que David Chase, que va arribar a ser showrunner de Doctor en Alaska i que acabaria sent el creador de "The Sopranos".

La localització:

El poble de Cicely és un dels escenaris més recordats de les sèries. En realitat el poble no existeix. La sèrie es va rodar a Roslyn (a Washington), que encara rep turisme atret per recórrer els escenaris de la sèrie. La sèrie sí que es basa en un poble real, que es diu Talkeetna, i que amb prou feines té mil habitants.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari