Un exfutbolista de Terrassa guanya la final de "Masterchef 11" contra un altre català


L'exfutbolista aragonès establert a Terrassa, Eneko Fernández es va proclamar guanyador de la final de Masterchef 11 d'aquest dilluns 19 de juny que va aconseguir un 17,7% d'audiència a Catalunya. El concursant va arribar a la final juntament amb tres concursants més, l'andalusa Pilu, el gallec Lluís i el barceloní Àlex, amb qui es va batre al duel final.

Eneko i Àlex, que ja havia participat en la quarta edició del concurs en la categoria júnior del programa, es va enfrontar al cuinat final, que va consistir a preparar un menú amb un entrant, un plat principal i unes postres, en un temps màxim de dues hores.

El guanyador va cuinar primer un tàrtar de carrabiner, macerat amb pell de llima i una teula de coriandre, seguit d'un colomí a baixa temperatura i, de postres, va elaborar un plat amb un bescuit de te matcha, gelat de xocolata blanc, vainilla i pebre blanc, acompanyat de cotó de sucre.

L'exfutbolista va ser el primer en presentar els seus plats que va definir com "l'amor" recordant la seva lluna de mel amb el sabor dels seus viatges, els menjars tradicionals dels seus pares i el futur culinari que espera. Els membres del jurat van valorar la "subtilesa, transparència, expressivitat i estètica" dels seus plats, una barreja entre "tradició i modernitat" sense errors..

Després de valorar al seu rival, els membres del jurat van decantar-se pel de Terrassa. "No m'ho crec!", va reconèixer ell.

20/06/2023

Deixa un comentari