Debats electorals

El Debat de 3Cat passa la mà per la cara als de TVE i La Sexta

L'espai conduït per Ariadna Oltra retrocedeix notablement respecte al debat del 2021, però guanya amb contundència el share de la graella

La televisió pública de Catalunya va arrasar en audiència aquest dimarts a la nit gràcies al Debat de TV3 i Catalunya Ràdio per a les eleccions del 12 de maig. Les xifres dels debats són clares en qüestions de share: a 3Cat va registrar un 22,1%, molt lluny de les dues cadenes espanyoles. La Sexta marcava un 9,1% i a La 1 un 7,6%.

En termes d'audiència de mitjana és encara més marcada la distància. TV3 va registrar 358.000 espectadors, molt per sobre que la cadena espanyola d'Atresmedia. La Sexta va registrar 165.000 persones de mitjana, situant-se com a quinzè programa més vist a Catalunya dilluns. Se'l va cruspir Tor, la nova sèrie documental de Carles Porta.

I per la seva banda, el debat de la pública espanyola ni tan sols va estar entre els vint programes més vistos del dijous 2 de maig. En la seva emissió a tot l'Estat va sumar més de 650.000 espectadors de mitjana.

La comparativa amb el 2021

El descens d'audiència és clar respecte de les xifres del 2021 a 3Cat. Més aviat les xifres es desplomen. El 2021 es van registrar 830.000 espectadors de mitjana, gairebé el doble que enguany. En audiència total, també descendeix: de l'1,4 milions de fa tres anys a 1,09 milions del 2024.

En conjunt, però, 3Cat pot celebrar les xifres d'aquest dimarts. Fins i tot la Prèvia del Debat de 3Cat va tenir 189.000 espectadors i un 12,9%, certificant una gran xifra d'expectació i audiència pel debat definitiu de cara a les eleccions. I l'anàlisi posterior conduïda per Xavier Grasset va registrar un 20% de quota.

Polèmica entre Ustrell i Oltra pel debat de TV3

La moderadora va ser Ariadna Oltra, periodista al capdavant d'Els Matins de TV3, com ja havia passat en les dues convocatòries del 2023. La periodista va conduir amb solvència l'espai i, l'endemà mateix, va valorar el seu desenvolupament… amb un dard inclòs.

I és que després que Ricard Ustrell, al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio, i que va ser valorat per copresentar l'espai, deixés anar uns comentaris despectius contra el debat dels mitjans públics catalans i lloant el de la competència -La Sexta el va emetre dilluns a la nit-, Oltra ha volgut llançar-li un recordatori aquest matí quan ha celebrat en directe l'audiència "brutal" aconseguida amb el debat del 12-M.

ETIQUETES:

Deixa un comentari