Cinc sèries sobre periodistes que teniu a les plataformes

El món del periodisme ha donat per a moltes ficcions, però no totes han fet justícia a l’ofici. Us proposem cinc títols que el retraten amb compromís i rigor

THE NEWSREADER (Filmin i Movistar+)

De què va: Als anys 80, Helen Norville és el carismàtic rostre dels informatius d'una cadena australiana però, com passa amb tota dona en aquesta professió, la seva vida personal és observada (i jutjada) amb lupa. Quan li posen un company més jove, intimitat i vocació es tornen encara més difícils de gestionar.

Valoració: Un dels millors retrats que s'ha fet mai de l'ofici periodístic. Cada episodi se centra en un esdeveniment i la complexitat d'informar-ne, però es mostra igual de brillant quan entra a la vida personal de tots els personatges. AL capdavant del repartiment, la meravellosa Anna Torv. Té dues temporades i no abaixa mai el nivell.

THE HOUR (Amazon Prime)

De què va: Als anys 50, una productora, un presentador i un reporter britànics formen un equip imbatible i també un peculiar triangle amorós. Quan els toca cobrir una crisi internacional, descobreixen un complot del Govern per amagar uns assassinats selectius, posant els professionals en perill.

Valoració: Una sèrie de dues temporades molt poc coneguda però que té, entre molts altres actius, una trama molt addictiva, un retrat molt precís de les clavegueres governamentals i un extraordinari repartiment encapçalat per Ben Whishaw, Anna Chancellor i Dominic West.

LA CIUDAD SECRETA (Netflix)

De què va: Estats Units i Xina s'han enredat en un xoc polític que amenaça l'estabilitat mundial. Mentre investiga les seves derivades, la periodista australiana Harriet Dunkley descobreix que una sèrie d'estranyes morts al seu país tenen a veure amb l'agitació geopolítica. Però fer-ho públic pot tenir conseqüències nefastes.  

Valoració: Una altra magnífica sèrie australiana que també compta amb la gran Anna Torv al capdavant. En aquest cas, la feina de la periodista es mostra en la forma d'un thriller polític molt ben conduit. Sap dosificar el seus girs i transmetre la sensació que les coses es poden torçar en qualsevol moment.

THE MORNING SHOW (Apple TV+)

De què va: El programa líder dels matinals informatius nord-americans pateix una crisi sense precedents quan el seu presentador és acusat d'abusos sexuals. La seva companya i la periodista fitxada per substituir l'acusat acabaran formant una aliança per canviar unes dinàmiques laborals que s'han tornat particularment tòxiques.

Valoració: Una gran sèrie amb un hàndicap: la segona temporada de les tres que té es va rodar en pandèmia i pren decisions creatives molt discutibles. Ara bé, la resta funciona a un gran nivell gràcies a Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Greta Lee, Mark Duplass i Billy Crudup.

THE NEWSROOM (HBO Max)

De què va: Un veterà presentador d'un informatiu de televisió per cable i la seva nova productora executiva es conjuren per evitar que els propietaris de la cadena entrin en contradicció amb els seus valors periodístics. Mentrestant, els seus companys de redacció miren de conciliar la vida personal i el compromís professional.

Valoració: La sèrie d'Aaron Sorkin no acaba de convèncer els que es dediquem al periodisme perquè parla més de principis que de realitats (que, a més, acostumen a ser més precàries), però és innegable que resulta addictiva i que els seu repartiment li salva els mobles en unes quantes ocasions.

ETIQUETES:

Deixa un comentari