Cinc "True Crimes" de Netflix que no et pots perdre

El catàleg de documentals sobre casos criminals és tan extens que costa destriar el gra de la palla. Us proposem cinc títols que no podeu deixar escapar

PESADILLA DE UN SECUESTRO EN CALIFORNIA

De què va: El 2015, un jove diu a la policia que la seva xicota ha estat segrestada. Aviat és considerat sospitós del crim. Quan la noia reapareix al cap d'uns dies, la policia els acusa d'haver fingit el segrest per lucrar-se. Però quan una policia es fixa en un detall del cas, la investigació fa un tomb inesperat.

Valoració: Un cas que fa un ús molt intel·ligent del punt de vista per explicar una història plena de sorpreses i que sap col·locar els seus paranys per atrapar-nos de bon principi. El millor és el relat que fan els protagonistes i com ens fa còmplices de la tempesta mediàtica que va envoltar la investigació.

A LOS GATOS, NI TOCARLOS: UN ASESINO DE INTERNET

De què va: Un home i una dona que es dediquen a mirar i denunciar vídeos a les xarxes descobreixen un enregistrament en què un misteriós individu tortura i mata uns cadells de gat. El que comença com una croada animalista es converteix en una trepidant investigació per desemmascarar un assassí en sèrie.

Valoració: Ja és un petit clàssic del gènere. És efectista fins a l'extenuació, però els seus protagonistes són tan autèntics, i l'assassí tan pertorbador, que no pots deixar de mirar-lo. La sèrie té un dany colateral: et creus Sherlock Holmes cada vegada que topes amb un vídeo sospitós.

UN GOLPE MAESTRO

De què va: Un repartidor de pizzes que porta un collar bomba es presenta en un banc per atracar-lo. La policia no es creu el que diu, però la bomba acaba explotant. La investigació destapa que la responsable directa del cas és una dona que ha aconseguit manipular tots els homes del seu entorn.  

Valoració: Una sèrie que s'explica amb un nom propi, el de Marjorie Diehl-Armstrong. Aquesta dona dotada d'una intel·ligència superior i uns aires malèvols dignes de "Seven" és el que dona sentit a un True Crime que et va deixant bocabadat amb cada revelació. És dels pocs que es fa fins i tot curt.

TELL ME WHO I AM

De què va: Als 18 anys, Alex Lewis va tenir un accident de moto que li va fer perdre la memòria. El seu germà bessó Marcus va ser qui el va acompanyar en el viatge per retrobar-se amb ell mateix, però no li va explicar uns traumes d'infantesa que ara, des de la maduresa, tocarà abordar.

Valoració: Una de les mostres més sensibles i emocionants del gènere. En menys de 90 minuts, aquest esplèndid documental aconsegueix captivar-te amb unes atmosferes molt treballades i una aproximació molt honesta als mecanismes de la memòria. I, a més, els seus dos protagonistes són inoblidables.

TRES IDÉNTICOS DESCONOCIDOS

De què va: A la Nova York del 1980, tres nois descobreixen, gràcies a una astoradora successió de casualitats, que són trigèmins separats al néixer. La seva història es torna molt mediàtica mentre es converteixen en una curiosa família. Però aviat descobreixen que van ser objecte d'un pla molt sinistre.

Valoració: Un llargmetratge que juga en una altra lliga en molts aspectes: per la franquesa dels seus protagonistes, per una narrativa que mai perd ritme i per un gir absolutament descol·locant que fa pensar, i molt, en el paper de les agències d'adopció, la legitimat dels mètodes científics i el paper de l'educació. Imprescindible.

ETIQUETES:

Deixa un comentari