FIGURA

TV3 estrena en obert "Núñez", l'exitosa docusèrie sobre l'expresident del Barça

Es tracta d'una sèrie documental de quatre capítols sobre la figura de l'expresident del Barça que va estrenar la plataforma 3Cat

La docusèrie "Núñez" s'estrena a TV3

TV3 estrena en obert la docusèrie Núñez, l'impactant reportatge sobre l'expresident del Barça, Josep Lluís Núñez (1978-2000) que va morir l'any 2018. D'aquesta manera, la cadena ocuparà la franja habitual del Sense ficció amb l'emissió de dos episodis aquest dimarts 6 de febrer i els dos restants el proper 13 de febrer. Cal recordar que la docusèrie es va estrenar amb gran èxit el passat mes de desembre a la plataforma 3Cat.

El documental produït per Abacus (Cuina salvatge, Jo mai, mai) ha tingut un cost de 385.156 euros i compta amb més de 50 entrevistats de luxe com l'expresident català Jordi Pujol, l'expresident del Barça Joan Gaspart, el seu gran imitador l'actor Carlos Latre, així com exfutbolistes, directius, periodistes, familiars, aliats i enemics.

Núñez retrata la lluita d'ambició, amor, lluites de poder, enfrontaments amb la Generalitat, una relació tensa amb la premsa, amics que acaben sent enemics, alegries, fracassos i moltes llàgrimes. La lluita d'un home per fer del Barça el millor club d'Europa, però sobretot la lluita d'un home per ser acceptat i respectat per la societat catalana, que mai no el va reconèixer del tot.

"Era un home de parla castellana però es va incorporar a la vida representativa de Catalunya i va servir al país amb eficacia i sentit de país", sentencia Jordi Pujol.

Capítol 1. Motí al president

La història de Núñez des de la seva arribada a Catalunya fill d'un duaner humil, la seva ascensió a la societat catalana com a constructor immobiliari, la seva victòria a les eleccions del Barça contra pronòstic i enmig d'una de les campanyes més fosques que es recorden i el seu primer gran títol com a president. Una final que va marcar un abans i un després a la història del club i en la personalitat del propi Núñez: la final de Basilea.

Capítol 2. Notícia d'un segrest

Impulsat per l'èxit de Basilea, Núñez intenta fer del Barça el millor club d'Europa. Però malgrat els grans fitxatges d'estrelles com Schuster, Maradona i Quini i la gran quantitat de diners invertits, sempre hi haurà una desgràcia o altra que s'interposarà en el seu camí. Lesions, malalties, un segrest, problemes del vestidor amb les drogues… Fins que, per fi, arriba l'oportunitat ideal per fer realitat el seu somni: una final de Copa d'Europa, a Sevilla, contra un equip desconegut i amb la grada plena d'aficionats del Barça.

Capítol 3. Núñez vs Cruyff

Després del trauma de Sevilla i enmig de problemes dels contractes amb Hisenda, els jugadors del Barça demanen la dimissió de Núñez. Un fet inèdit a cap club de futbol del món. Els seus enemics veuen el moment ideal per desbancar-lo. Però Núñez no es deixa vèncer per la pressió i decidirà fer foc nou a l'equip i apostar per algú que acabarà canviant la història del Barça: Johan Cruyff.

Capítol 4. Descens a l'infern

Malgrat la victòria de Wembley, les relacions de Núñez i Cruyff no són bones. I empitjoren fins al punt que Núñez l'acomiada en una de les rodes de premsa més recordades de la història. Intentarà reconstruir l'equip i l'esquerda de la massa social, però després de vint-i-dos anys, i acorralat pels problemes de la seva constructora amb Hisenda, ja no té força per continuar. És el final d'una figura mítica i l'inici d'una paraula que l'ha sobreviscut: el Nuñisme.

ETIQUETES:

Deixa un comentari