EL PREU DE L'ÈXIT

Carles Porta justifica el retard de "Crims" a TV3: "No puc més, no em dona la vida"

El presentador assegura que la feina l'ha arribat a sobrepassar: "Tinc molts moments que no sé si tinc atacs d'angoixa o estic histèric"

Carles Porta a Catalunya Ràdio

L'èxit de Carles Porta segueix sense aturador. Després del gran èxit d'audiència que han aconseguit les primeres quatre temporades de Crims a TV3, ara són les plataformes de pagament les que han fixat el seu ull en l'espai de true crime. Primer va ser Movistar Plus+ la que va adquirir els drets d'emissió dels episodis del crim de la Guàrdia Urbana, i més endavant va estrenar Luz en la oscuridad, la versió espanyola del Crims de TV3.

Al novembre del 2023, Netflix, també va incorporar al seu catàleg el true crime de TV3 doblat al castellà i rebatejat com a Crímenes, després de l'èxit de repercussió de la sèrie El cuerpo en llamas i Las cintas de Rosa Peral. Per si això no fos poc, al juny del 2023, Atresmedia, el grup que engloba Antena 3 i La Sexta, també va anunciar que preparava una sèrie amb la productora de Carles Porta i que es dirà 33 días. La ficció estarà inspirada en la història de la fugida de Manel Brito i Javier Picatoste de la presó de Lleida.

Nous espais a Catalunya Ràdio

Crims que es va estrenar a TV3 l'any 2020 i ja acumula 33 episodis, no tornarà a l'antena de la cadena pública fins el mes de setembre del 2024 quan emetrà la seva cinquena temporada. La nova tenda d'episodis tindrà un pressupost de gairebé 2,2 milions d'euros. Aquest dimecres 3 de gener, Carles Porta ha passat pels micròfons d'El matí de Catalunya Ràdio on ha avançat que Crims també tornarà a la ràdio en format pòdcast a mitjans del mes de gener.

El presentador també ha explicat que preparen dues noves sèrie a Catràdio. El jurat, sobre els dos crims que van tenir lloc a les comarques de Girona des del punt de vista dels membres que van formar part del jurat; i La narcopista sobre el tràfic de droga a l'autopista AP7.

Carles Porta a CatRàdio

"No puc arribar a tot"

En paral·lel a tot això, Porta també prepara una sèrie per a TV3 que s'estrenarà el proper mes de març. Es tracta de Tor, la muntanya maleïda que constarà de 8 episodis d'una hora de durada. Amb tots aquests projectes simultanis, el presentador ha reconegut sentir-se una mica "agobiat. "Tenim una feinada tremenda i he hagut de rebutjar moltes propostes. No puc més, no em dona la vida", ha assegurat.

"Cada vegada anem a més i cada capítol ens costa molt de fer, per això hem hagut de fer una mica de pausa", ha explicat Porta per justificar l'endarreriment de la nova temporada de Crims a TV3. El presentador també ha assegurat que és molt autoexigent i que la feina l'ha arribat a sobrepassar: "Tinc molts moments que no sé si tinc atacs d'angoixa o estic histèric…".

El periodista també ha parlat del secret del seu èxit: "A la gent ens agrada que ens expliquin grans històries de manera intensa. El nostre èxit és per la manera com expliquem les històries. Ho fem sense sang, ni adjectius, ni sensacionalismes. Això fa que la gent s'enganxi a la narracció. La meva obssessió és que hi hagi un rigor absolut dels fets i respecte per les famílies de les víctimes i fins i tot pels assassins", ha sentenciat Porta.

ETIQUETES:

Deixa un comentari