BALANÇ

El director de TV3 reconeix la caiguda de "La Marató" del 2022: "Vam rebre 2,3 milions menys"

Sigfrid Gras també ha fet balanç dels primers mesos de la nova plataforma digital 3Cat: "Estem molt satisfets"

El director de TV3 fa balanç del nou 3Cat

"'La Marató' és el programa més important que tenim". Aquestes han estat les paraules del director de TV3, Sigfrid Gras, aquest diumenge a Catalunya Ràdio amb motiu de la 32a edició de La Marató de TV3 (ara 3Cat) que recull fons per la salut sexual i reproductiva. "Els catalans quan ens hi posem, demostrem que ningú ens guanya en solidaritat", ha afegit.

El telemarató ha arrencat ben puntual a les 8 del matí amb Roger Escapa que també ha estat l'encarregat de donar la primera xifra del marcador d'aquest 2023: 103.215 euros. Al voltant de les 14h, la suma ha augmentat fins als 705.470 euros. Cal recordar que l'edició de l'any passat va tancar amb un marcador final de 8.034.807 milions d'euros (9.022.147 euros al 2021).

Pel que fa a les audiències, Gras ha assegurat que La Marató sempre funciona en quant a audiències. L'excepció va ser l'any passat, quan La 1 de TVE va ararsar amb un espectacular 26,2% gràcies a la final del Mundial de Qatar entre l'Argentina i França que va arribar a una audiència màxima d'1.799.000 espectadors i un 67,0% de quota durant la tanda de penals.

"Vam rebre 2,3 milions menys"

Tot i la dura competència, La Marató de TV3 va liderar a partir de les 20.30 i fins a les 2 de la matinada amb una mitjana de 216.000 espectadors i un 12,6%. Unes xifres força inferiors a l'edició del 2021 quan va aconseguir un excel·lent 20,2% i 292.000 espectadors. "Messi ens va fer molt de mal en quant a audiència i recaptació. Vam rebre 2.300.000 euros menys durant l'emissió del partit", ha assegurat el responsable de TV3.

Marcador final de "La Marató de TV3" del 2022

L'edició del 2022 va acabar amb un marcador final de 8.034.807 milions d'euros, un milió menys que els 9.022.147 euros aconseguits al 2021; i dos menys que els 10.305.000 euros del 2020. "Esperem que la gent sàpiga veure que ens transformem. Sinó l'any que ve tornarem a un format més clàssic", ha reconegut Gras.

El nou 3Cat i la retirada de Toni Soler

Gras, també ha fet balanç dels primers mesos de la nova plataforma 3Cat. "Estem molt satisfets. Les pors que podíem tenir que això ens afectés a la televisó en obert, no les hem detectat. Buenafuente ha aconseguit bones dades en digital i també en obert", ha celebrat. El director de la cadena pública també ha avançat que La travessa de Laura Escanes s'estrenarà en obert a la primavera i que ja treballen per fer una segona temporada del nou format d'aventures.

El responsable de TV3 també ha valorat l'anunci de la retirada de Toni Soler de l'Està passant, assegurant que "de tant en tant apareixerà a TV3". "No marxa del tot. Ens guardem l'as a la màniga perquè vagi venint de tant en tant. Li vam dir que com desaparegués del tot el matàvem. El volem seguir veient a TV3", ha etzibat Gras amb ironia.

ETIQUETES:

Deixa un comentari