UN EXEMPLE

Un madrileny es fa viral explicant per què ha decidit aprendre català i avisa: "La situació és preocupant"

Carlos Crespo assegura que ha fet el pas "en contra de la pressió popular 'cateta' d'alguns cercles de Madrid per odiar Catalunya"

Helena Garcia Melero conversa amb el madrileny que s'ha fet viral pel català a TV3

Helena Garcia Melero va entrevistar aquest dilluns a Carlos Crespo, un ciutadà madrileny que s'ha convertit en viral arran d'unes piulades a X explicant que ha decidit aprendre el català. "No m'ho podia esperar això. Abans de fer la publicació tenia 1.200 seguidors i ara en tinc més de 2.500", ha reconegut a TV3. Aquest va ser el fil que va fer el noi explicant els motius de la seva decisió:

Entre d'altres, diu coses com: "En contra de la pressió popular 'cateta' d'alguns cercles de Madrid per odiar Catalunya -menys dels que sembla-, el poble català m'ha caigut sempre de 'puta' mare".

Un gest que com era d'esperar, ha rebut el suport de molts usuaris. Tant és així, que el de Madrid fins i tot ha rebut "dues propostes de matrimoni". "També estic convidat a fer vermuts a Reus, cerveses a Barcelona, vins a Girona. He tingut una reacció molt bona tant de gent de Catalunya com de gent de fora que ens estimem la llengua, i que la volem aprendre perquè ens sembla una llengua preciosa", ha explicat.

Melero i Crespo al "Tot es mou"

"A Barcelona no pots demanar ni un cafè amb llet"

Davant d'aquestes paraules, Melero ha quedat entusiasmada: "Que bé que la parles Carlos!. Quant temps fa que la vas aprendre?". "Fa quatre anys, al 2019. M'agradava molt la música catalana, les pel·lícules, les sèries. És tan fàcil! Si parles castellà és molt fàcil i s'aprèn molt ràpid", ha assegurat el madrileny. "Carlos, t'ho agraeixo tant que diguis això. Quan et trobes persones que et diuen: 'És que no entenc res!" ha deixat anar la presentadora.

El madrileny també ha explicat que decidir aprendre el català perquè sovint va de vacances a Catalunya: "Vaig pensar que el següent pas seria poder parlar en català amb la gent". Malgrat això, el Carlos reconeix que quan va a Barcelona, gairebé no troba ningú que parli en català. "La situació és preocupant. Em sembla impossible que no puguis demanar un cafè amb llet i que no t'entenguin…"

"Costa de trobar el català a Barcelona eh…", li ha dit l'Helena, abans de concloure la conversa felicitant-lo pel seu gest: "Parles un català extraordinari. Fins i tot he sentit les neutres en algunes de les teves paraules. Que moltes vegades, als catalanoparlants i els nascuts aquí no ens acaba de sortir. Enhorabona i felicitats!".

ETIQUETES:

Deixa un comentari