MILIONADA

La xifra astronòmica que rebrà Sonsoles Ónega per haver guanyat el Premi Planeta 2023

La presentadora d'Antena 3 s'endú el Premi Planeta 2023, el guardó literari més ben dotat de tot el món

Sonsoles Ónega, guanyadora del Planeta 2023

La presentadora i escriptora Sonsoles Ónega (45) ha estat escollida guanyadora del Premi Planeta 2023 per l'obra Las hijas de la criada. Sota el pseudònim Gabriela Monte, Ónega ha escrit una novel·la d'amor i desamor que comença al 1900 a la Galícia marítima, amb la indústria de la conserva com a protagonista a partir d'una família d'empresaris que acaba construint un imperi.

"És una novel·la de dones valentes que van lluitar al mar durant milers d'anys i ho segueixen fent sense cap reconeixement", va explicar Ónega des de l'escenari del Museu Nacional d'Art de Catalunya a Barcelona, on es va celebrar l'acte.

Un reconeixement que enguany es quedarà a casa i és que cal recordar que la periodista condueix el programa Y Ahora Sonsoles cada tarda a Antena 3, cadena propietat del Grup Planeta. Per si això no fos poc, la presentadora rebrà un premi dotat amb un milió d'euros, el més ben dotat de la seva categoria a tot el món. L'altre finalista, que en aquest cas ha estat Alfonso Goizueta, pel llibre La sangre del padre, rebrà 200.000 euros.

Sonsoles Ónega, filla del també periodista Fernando Ónega i germana de Cristina Ónega, directora del Canal 24 hores de RTVE, va iniciar la seva carrera al grup Mediaset l'any 2005. Després de 14 anys a Telecinco, el 2022 va fer el salt a Antena 3 per fer-se càrrec d'un nou magazín de tarda.

Sonsoles Ónega a Antena 3

ETIQUETES:

Deixa un comentari