PRESENTADOR

Frank Blanco defensa el seu pas per 8tv i critica TV3: "Mai he rebut cap oferta seva"

"La TV catalana no necessitava mes política, per això ja estava TV3", assegura el presentador en una conversa exclusiva amb elmondelatele.cat

Frank Blanco als estudis de 8tv (Instagram)

8tv finalment ha anat a negre durant la matinada d'aquest dilluns després de més de vint anys en emissió. Un fet molt destacat en el panorama audiovisual en català que torna a veure com l'única opció en aquesta llengua seran els canals de la CCMA i la modesta desconnexió de TVE. Per fer balanç d'aquesta etapa que avui s'acaba, Frank Blanco (48), expresentador d'El Circ, una de les principals apostes de la darrera etapa de la cadena privada de Nicola Pedrazzoli, ha donat la seva visió sobre el tancament en una conversa exclusiva per a elmondelatele.cat.

Per al periodista de Mollet del Vallès i cara habitual de Telecinco, "el tancament de 8tv no és conseqüència de la seva progamació". "8tv tenia previst que podia perdre diners pero hi ha hagut imprevistos econòmics com el tancament de Barça TV que era una font d'ingressos fixa i que era fonamental. Amb això no hi comptava ningú", ha assegurat.

Cal recordar que el múltiplex de Pedrazzoli constava de quatre canals, un d'ells era el del club blaugrana que cada any pagava 1,4 milions d'euros al propietari de 8tv. Una injecció que era clau per poder mantenir 8tv sense unes perdues insostenibles. "El tancament del canal és una cosa que fa un any ningú no podíem haver imaginat que passaria. Les coses estaven previstes perquè el canal pogués aguantar molts anys tot i que fos deficitària".

"La TV catalana no necessitava mes política, per això ja estava TV3"

Preguntat per si creu que 8tv oferia massa contingut polític als seus programes, Blanco assegura que ell "hauria anat per una altra banda": "La TV catalana no necessitava mes política, per això ja estava TV3". Tot i això, fa un balanç positiu de la seva etapa al canal català. "Sempre havia volgut treballar en català i quan em van trucar de 8tv no m'ho vaig pensar! Ens ho hem passat molt bé. He tingut més llibertat que en cap altre lloc", ha celebrat el presentador, que també assegura que el marge d'actuació que tenia a 8tv "era il·limitat". Tot i això, reconeix que li hauria agradat disposar de més recursos i pressupost.

Nicola Pedrazzoli i Frank Blanco

"Veig molt difícil treballar a TV3"

Blanco en canvi, s'ha mostrat molt més contundent amb TV3, pel fet que mai no l'han trucat per oferir-li cap programa o col·laboració. "Veig difícil treballar a TV3. Mai m'han ofert aquesta possibilitat i dubto que ara estigui al damunt de la taula". Malgrat això, es mostra diposat a escoltar qualsevol proposta que li arribi de la cadena pública: "Si algun dia s'ho repensen, jo estic obert a tot, però em crida molt l'atenció no haver rebut mai una oferta de TV3 i no soc l'únic".

El presentador també critica el fet que hi hagi alguns professionals de l'àmbit català que mai surtin a TV3. "A vegades tinc la sensació que mai s'enrecorden de nosaltres i que hi ha algunes persones que mai no passaran pels programes de TV3. En més de vint anys de carrera només m'han convidat un dia a l'APM?", ha conclòs.

Frank Blanco i Jordi González a 8tv

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Amparo

    Prego a qui ho puga evitar que aquest home mai vagi a cap programa de Tv3, ho faci, per favor.El que menys necessitem els espectadors de tv3 és la basura que transporta aquest home allá on va. Aixó si … li desitjo triunfi i treballi tan quan vulgui a teles escombreries que n'hi han moltes, i molt a prop. Endavant!

Deixa un comentari