DISCRIMINACIÓ

El Govern obre un expedient sancionador a l'alcaldessa de Ripoll per unes declaracions a 8TV

Igualtat i Feminismes inicia el procediment a partir d'una denúncia que apel·la a la Llei d'igualtat de tracte i no-discriminació

Sílvia Orriols durant una intervenció a 8tv

El Departament d'Igualtat i Feminismes, a través de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació, ha obert un expedient sancionador a l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. El motiu, tal com ella ha exposat a Twitter fent públic un fragment de la comunicació que ha rebut, són unes declaracions que va fer sobre immigració a la desapareguda 8TV el 29 de maig del 2022 en un debat amb el catedràtic emèrit de Ciència Política i de l'Administració de la UNED, Ramon Cotarelo.

Igualtat i Feminismes ha confirmat a l'ACN que el procediment s'ha iniciat a partir d'una denúncia que apel·la a la Llei d'igualtat de tracte i no-discriminació aprovada per unanimitat al Parlament. Ara l'Oficina disposa de sis mesos per resoldre l'expedient. En el supòsit de l'Oficina acabés dirimint que Sílvia Orriols hagués comès una infracció greu, l'actual batllessa s'enfrontaria a una sanció que va dels 10.000 euros de multa als 40.000 euros.

Per la seva banda, Orriols -a través de Twitter- ja ha donat per fet que la Generalitat l'ha multat amb 10.000 euros per les seves declaracions. A més, ha qualificat la denúncia de "vergonya absoluta" i ha lamentat que la llibertat d'expressió "no existeixi en mans de les esquerres totalitàries".

ETIQUETES:

Deixa un comentari