PUNT I FINAL

El CAC inicia els tràmits per retirar la llicència de TDT a l'empresa de Pedrazzoli que gestiona 8tv

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha anunciat l'inici del procediment administratiu d’extinció de la llicència corresponent al canal de TDT

8tv deixa un deute de 2,8 milions d'euros

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha anunciat aquest dimecres 4 d'octubre l'inici d'un procediment administratiu d'extinció de la llicència corresponent al canal de TDT d'e l'empresa Emissions Digitals de Catalunya, SAU (EDICA). Una decisió que arriba després de la pròrroga de quinze dies que va acceptar l'administració judicial abans de deixar el senyal del canal a negre, després de més de vint anys en antena.

La companyia participada actualment per Marc Pedrazzoli (fill de Nicola Pedrazzoli) i Borja García-Nieto, expresident del Círculo Ecuestre (2008-2015) s'havia declarat en concurs de creditors l'agost del 2022, una situació que va deixar la continuïtat del canal en l'aire.

De fet, la seva situació financera ha estat una de les causes d'extinció de la llicència previstes en el contracte per a la prestació del servei, signat el 17 de setembre de 2003. Segons la llicència atorgada, EDICA explotava el múltiple de TDT amb cobertura nacional a Catalunya, ocupats per 8tv, Verdi Clàssics, Fibracat i Barça TV. Aquests dos últims havien cessat les emissions el passat mes de juny i van trencat els contractes de lloguer que tenien amb l'empresa de Pedrazzoli.

Pedrazzoli no ha aconseguit la viabilitat de 8tv

En la seva resolució, el CAC estableix un període d'un màxim de 10 dies per tal que la societat EDICA pugui presentar les al·legacions i aportar la documentació que consideri pertinent.

Cal recordar que el conflicte amb el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha estat un altre dels problemes que van dur el canal a la seva fallida. La concessió l'obliga a emetre una programació diferenciada i en català i davant d'això, l'italià havia amenaçat de rellogar les dues freqüències a El Toro i RED, el canal vinculat a Vox i la cadena de Pablo Iglesias.

ETIQUETES:

Deixa un comentari