ANIVERSARI

Joan Pera torna a TV3 quaranta anys després de la seva històrica inauguració: "Estava molt nerviós"

El popular actor protagontizarà el reportatge "Amb tots vostès Joan Pera" que s'emetrà el dimarts 12 de setembre a la nit

Joan Pera als estudis de TV3

El Sense ficció, el programa de les nits del dimarts de TV3, tornarà el proper 12 de setembre rebatejat com a Nits Sense Ficció, amb nous reportatges docusèries. L'espai dirigit i presentat per Montse Armengou s'estrenarà amb un especial sobre l'actor Joan Pera (74) sota el títol "Amb tots vostès, Joan Pera".

"Senyores i senyors, bona tarda. Avui, 10 de setembre de 1983, emetem per primera vegada des de TV3, Televisió de Catalunya". Aquestes van ser les primeres paraules de l'actor Joan Pera, la primera persona que va sortir a TV3 el 10 de setembre del 1983, ara fa 40 anys. Però la seva carrera artística, densa i longeva, havia començat molt abans. Ha estat la veu de Woody Allen i de Rowan Atkinson, Mister Bean i s'ha posat en la pell de desenes de personatges al teatre.

Tot i ser un dels actors de més èxits i estimats del país, el passat mes de febrer, Pera va criticar durament a la cadena pública en una entrevista a Nació. L'actor va posar de manifest la poca presència que havia tingut a TV3 tot i que va ser ell qui la va inaugurar l'any 1983. Aquestes van ser les seves paraules:

"Vaig inaugurar TV3, però l'endemà ja em van treure. Després vaig estar 30 anys sense sortir-hi. TV3 mai m'ha ajudat, ni hi he sortit mai a part de les entrevistes i un parell de vegades que em va contractar una productora externa. Sóc l'únic actor que ni ha sortit mai a TV3, ni ha estat mai al Lliure, ni ha treballat mai al Nacional i, malgrat això, soc el més conegut. Puc dir que no li dec res a ningú. La gran majoria han passat o han tingut una carrera gràcies a TV3, al Lliure o a les institucions i el funcionariat", va assegurar.

Joan Pera a la primera emissió de TV3 l'any 1983

Pera: "Patia més que ningú"

Aquest dimarts, Pera i TV3 faran les paus. Tant és així, que el popular i estimat actor ha tornat als estudis de TV3 per repetir aquella mítica frase de l'any 1983. "Estava molt nerviós. Era un moment massa històric. Patia més que ningú", ha reconegut Pera, en un vídeo publicat a els xarxes socials del programa.

Després d'això, la presentadora de l'espai ha animat l'actor a repetir aquelles mítiques i històriques paraules. Pera, ha acceptat de bon grat: "Senyores i senyores, amigues i amics, ara, setembre del 2023 en el quarantè aniversari, us saludem des de TV3, Televisió de Catalunya. Ara he quedat descansat! Ara sí que ja puc passar a al història", ha dit amb la ironia que el caractetiza.

ETIQUETES:

Deixa un comentari