NOVA TEMPORADA

El "Late xou" de Marc Giró es passa al castellà i deixa RTVE Catalunya sota mínims

El programa que fins ara s'emetia els diumenges a la nit, només es podrà veure online i ja no es farà en català

Marc Giró i Oriol Nolis a la presentació de RTVE Catalunya

RTVE Catalunya ha presentat aquest dijous al migida la nova graella de la temporada 2023-2024 en un acte que s'ha celebrat a la Casa SEAT de Barcelona i a la qual ha pogut assistir elmondelatele.cat. Oriol Nolis, director de la cadena a Catalunya, ha iniciat la presentació assegurant que ha complert els objectius que es van marcar ara fa dos anys.

"Teníem dos grans objectius. Consolidar una franja en català i augmentar la producció de programes fets de del centre de Sant Cugat", ha assegurat Nolis. Segons ha avançat el responsable de RTVE Catalunya, el programa Corazón d'Anne Igartiburu, el debat d'El conquistador, el nou concurs de supervivència que s'estrenarà ben aviat a La 1, així com Make up stars, el nou talent show de maquillatge que presentarà Pilar Rubio i la nova etapa del Late xou es faran des dels estudis de RTVE a Sant Cugat.

Giró en castellà

El principal canvi afectarà a la gran aposta de la temporada anterior. El Late xou de Marc Giró deixarà d'emetre's per a la desconnexió en català de La 1 i només s'emetrà a través de la plataforma RTVE Play en castellà. Per tant, el programa ja no es podrà veure a la televisió lineal. Malgrat això, els responsables de la cadena no descarten que l'espai pugui fer el salt a la graella de La 1 per a tota Espanya en un futur pròxim.

Pel que fa a la franja que fins ara ocupava el programa de Giró els diumenges a la matinada, serà substituida per sèries i pel·lícules en català. Durant la presentació de la nova graella, Giró ha tirat d'ironia per referir-se al canvi lingüístic que viurà el seu Late xou: "Mantindrem el mateix nom per 'putejar' una mica a la gent de l'imperi".

Marc Giró a la presentació de RTVE Catalunya

A La 2, el Punts de vista, l'espai cultural de Tània Sàrrias, també farà el canvi al castellà i passarà a dir-se Culturas 2. L'actual Punts de vista només s'emetrà en català els divendres a la tarda. Un altre dels programes de la temporada passada que tampoc continuarà tot i el seu èxit, serà La Ruïna. "No ens caben tantes coses, ni tenim els diners per fer-ho", han dit els responsables de RTVE, que han volgut puntualitzar que el català no perdrà hores d'emissió, perquè emetran reemissions d'altres espais.

D'aquesta manera, la principal aposta diària en català serà el Cafè d'idees de Gemma Nierga que estrenarà la quarta temporada el proper dimarts 12 de serembre i mantindrà el seu horari de 8 a 10h. Pel que fa als espais informatius, estrenaran un nou decorat de 200m2 amb la incorporació de 38m2 de pantalles que permetran canviar la manera d'explicar les notícies.

El director de RTVE Catalunya també ha celebrat que han aconseguit 145.000 usuaris únics al mes a RTVE Play en català, un 145% més que fa un any. Tot i això, la xifra se situa molt per sota dels 2.380.000 usuaris únics mensuals que va aconseguir TV3 el passat mes de juliol.

Les novetats de Ràdio 4

Ràdio 4 capgirarà la seva graella i després del Cafè d'idees de Gemma Nierga, a les 10h, Toni Marín conduirà El pla B, per donar la volta a l'actualitat amb veus com l'economista Gonzalo Bernardos i l'actriu Eva Santolaria.

A les tardes, Xavi Martínez es posarà al capdavant del magazín Xavifòrnia de dilluns a divendres de 15 a 18h. A la nit, Sílvia Tarragona estenarà A contrallum, un nou espai que s'emetrà de dilluns a dijous de 22 a 23h.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. montse

    Sota mínims? perquè? si diu que mantindran les mateixes hores de programació en català!

Deixa un comentari