IDIOMA

Àngel Llàcer respon a les crítiques pel seu nou musical en castellà: "És impossible"

"Si ho féssim en català, tindríem molt menys públic del que tenim", ha assegurat el director teatral que ben aviat estrenarà "The producers"

Àngel Llàcer al "Cafè d'idees" de Gemma Nierga

L'estrena de The producers, el nou gran musical d'Àngel Llàcer ha tornat a aixecar polseguera per una raó d'idioma. L'espectacle que s'estrenarà el proper 28 de setembre al teatre Tívoli de Barcelona, només es podrà veure en castellà, un fet que ha generat algunes crítiques. Cal recordar que l'obra té un pressupost de 2,7 milions d'euros i arriba després d'altres grans èxits com La jaula de las locas o Cantando bajo la lluvia.

Aquest dimecres, Àngel Llàcer i Enric Cambray, els dos directors artístics de l'obra, van passar el Cafè d'idees de Gemma Nierga a La 2 de TVE, i com era d'esperar, van haver de respondre a la polèmica lingüística. "Es critica que no aixequeu grans espectacles en català. És un argument pressupostari, econòmic…", va començar dient Nierga. En aquest instant, Llàcer no es va mossegar la llengua i li va respondre de forma clara i directa: "Perquè és impossible".

Tot i això, el director teatral va voler deixar clar que és una situació que només passa amb aquest tipus d'espectacles de gran format: "L'espectacle musical més vist dels últims deu anys a Catalunya està produït per mi i es diu El petit príncep". "Jo faig coses en català i la meva llengua és el català. No tinc cap problema. Jo adoro el català", va afegir el director teatral.

Nierga, Llàcer i Cambray al "Cafè d'idees"

"En català tindríem menys públic"

"Si ho féssim en català, tindríem molt menys públic del que tenim. Això és un problema que no és nostre, això és un problema de la societat catalana i de les escoles. A les escoles es parla en castellà", va prosseguir explicant Llàcer. "Ah! O sigui que no és només perquè després el pugueu portar a Madrid? És per què si el feu en castellà vindrà més gent?", es va preguntar Nierga.

Una qüestió que Enric Cambray va confirmar: "Avui dia, és així. De fet jo he fet espectacles en català i tota aquesta gent que ens criticava després costa que vinguin a veure'ns…". "Nosaltres som l'últim graó. La responsabilitat del català al nostre país no està en nosaltres. Està en els adults. Si tu no has creat una societat catalana que parli en català, no és el nostre problema", va voler afegir, abans de concloure el tema reiterant el següent: "Jo ho faig tot en català menys els grans espectacles i el programa 'Tu cara me suena' d'Antena 3".

Joel Joan li respon: "La culpa és nostra"

Unes declaracions que no hna agradat a alguns dels actors més populars de casa nostra com és Joel Joan, que no ha dubtat en respondre-li a través de les seves xarxes socials: "Que aneu justos de diners Llàcer, Cambray i Sellas? Us imagineu que diguessin que fan musicals només amb gent blanca o heterosexual perquè així fan més diners? La culpa de que el seu cinisme no tingui vergonya és nostra. No ens sabem fer respectar i deprés plorem perquè la criatura plora".

ETIQUETES:

Deixa un comentari