ACTOR TRIOMFANT

Joel Joan i l'èxit d'"Escape room" a Netflix: "Ens creiem que hem de passar per Espanya i és mentida"

L'actor ha celebrat que la seva pel·lícula en català s'hagi posicionat entre els 10 continguts més vistos a Espanya: "Un somni fet realitat"

Joel Joan a "Escape room"

L'actor Joel Joan està d'enhorabona. La seva pel·lícula Escape room ha fet el salt a Netflix i s'ha convertit en tot un fenomen ocupant el TOP 10 dels films més vistos de la plataforma durant diverses setmanes. I això que la cinta només es pot veure en versió original en català o subtitulada al castellà, però no doblada.

Escape room és una adaptació de l'obra de teatre que durant quatre temporades va acumular més de 200.000 espectadors. L'obra també es va emetre a TV3 l'any 2022 i va ser líder destacada amb 338.000 espectadors i un excel·lent 19,5%. Unes xifres que aquella nit van deixar sense opcions a La Voz (14,4%) i al Deluxe (9,6%).

A banda de Joel Joan, l'obra la coprotagonitzen l'actriu Paula Vives (Nit i dia), Ivan Massagué (El cor de la ciutat, Benvinguts a la família) i Mònica Pérez (Polònia). La cinta és una comèdia on els quatre protagonistes participen a un 'escape room' i posen a prova la seva amistat amb diverses proves.

Davant d'aquest èxit l'actor no va dubtar en criticar a alguns dels seus companys de professió per fer espectacles en castellà. "La llengua i el cataloncentrisme mai és la raó ni d'un èxit ni un fracàs. Al contrari el públic vol autenticitat i no pelis acomplexades "para llegar a mas gente". El que el públic vol és bones pelis i bon teatre. A veure si preneu nota, estimats Jordi Sellas i Àngel Llàcer", va espetar.

"Els catalans ens hem de treure el complexe"

Aquest dimecres 23 d'agost, Joan va fer referència a l'èxit del film a Netflix en una entrevista a La tarda d'estiu de Catalunya Ràdio, on tot i celebrar l'èxit, va assegurar que no ha rebut cap ajuda del Ministeri de Cultura espanyol: "És un somni fet realitat. És una pel·lícula independent amb un molt baix pressupost que només va rebre una ajuda de la Generalitat".

L'actor i director no s'ha quedat aquí: "Ens hem de treure una mica el complexe que tenim els catalans quan pensem que les coses explicades des del nostre punt de vista no són interessants perquè no som ningú. Ens creiem que hem de passar per Espanya perquè això sí que ens fa internacionals. I això és mentida. La societat catalana és poruga i immadura políticament. Hem de poder parlar de tot, va sentenciar.

Després d'aquest exitàs, Joan ja prepara la segona part de l'obra amb Escape room 2 que s'estrenarà el proper 22 de setembre al Teatre Condal de Barcelona.

ETIQUETES:

Deixa un comentari