COMUNICAT

Els treballadors de Catalunya Ràdio rebutjen la incorporació de Ricard Ustrell: "No volem ser residuals"

Critiquen que una productora externa es faci càrrec d'"El Matí de Catalunya Radio": "Els professionals no volem convertir-nos en residuals"

Ricard Ustrell a Catalunya Ràdio

El comiat de Laura Rosel al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio ha estat marcat pel seu editorial crític amb la direcció i per la protesta dels professionals de la casa per l'externalització de l'emissora. El Comitè d'Empresa i el Consell Professional de Catalunya Ràdio han emès aquest divendres un comunicat conjunt on reclamen acabar amb aquesta pràctica de la producció.

En concret, reclamen major confiança en la plantilla de la ràdio pública catalana per part de la direcció. Després que s'hagi fet públic que el periodista Ricard Ustrell assumirà la realització de El Matí de Catalunya Ràdio, els treballadors han lamentat que una productora externa passi a "decidir els continguts que s'emeten" i es "deixi fora" els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Cal recordar que l'espai matinal passarà a estar produit per la productora La Manchester.

"Volem posar de manifest la nostra disconformitat amb aquests desembarcaments massius de personal extern, que no ha passat per cap procés de selecció públic", han criticat. El Comitè i el Consell Professional han recordat que a la casa hi ha professionals acreditats que "sí que han passat per un procés de selecció i estan capacitats per fer-se'n càrrec, com s'ha demostrat fins ara".

Tot i això i segons han explicat fonts de l'emissora a elmondelatele.cat, el nou programa de Ricard Ustrell estarà format majoritàriament amb treballadors de Catalunya Ràdio. A banda d'això, també asseguren que tots els treballadors que formaven part de l'equip de Rosel i tenien la seva plaça fixa a la ràdio, mantindran el sou, encara que vagin destinats a un altre lloc.

"Atempta contra la funció dels mitjans públics"

"Mai, en aquests 40 anys, el programa considerat el vaixell insígnia de Catalunya Ràdio havia depès d'una manera tan contundent de personal extern", han seguit lamentant els treballadors que també han advertit que l'externalització també es produeix en altres programes de la graella com El suplement, Crims i Adolescents XL.

"Tot plegat atempta contra la funció que han de tenir els mitjans públics de la Generalitat", han destacat. Per tot plegat, els treballadors han instat la direcció a exposar obertament a tots els treballadors "si aquest és el camí de futur que tenen dissenyat i quin paper han reservat als professionals de Catalunya Ràdio". "Els professionals no volem convertir-nos en residuals. Som, i continuarem sent-ho, el múscul que fa funcionar la ràdio des de fa 40 anys", han afegit.

ETIQUETES:

Deixa un comentari