EGM

RAC1 lidera per 14è any, Basté arrasa i Laura Rosel s'acomiada: "Ens fan tancar"

"El món a RAC1" torna a arrasar amb 711.000 oients diaris i "El Matí de Catalunya Ràdio" es queda amb 443.000 seguidors

Jordi Basté amb alguns dels seus companys a RAC1

Aquest dimecres al matí, s'han conegut les dades de l'EGM (l'Estudi General de Mitjans) sobre l'audiència de la ràdio a Catalunya. Com era d'esperar, RAC1 acaba la temporada com l'emissora líder indiscutible a Catalunya per 14è any consecutiu amb 894.000 oients.

Cal recordar que la primera vegada que RAC1 va fer el 'soprasso' a Catalunya Ràdio va ser el 23 d'abril de fa 14 anys i des d'aquell dia l'emissora privada s'ha mantingut líder indiscutible. L'emissora del Grup Godó és la més escoltada des de les cinc del matí fins a la mitjanit amb una quota del 41,1%, més del doble que Catalunya Ràdio (19,4% i 614.000 oients) i el triple que la Cadena Ser (13,2% de share, 374.000 oients).

  • RAC1: 894.000 oients
  • Catalunya Ràdio: 614.000 oients
  • Cadena SER: 374.000 oients
  • COPE: 228.000 oients
  • Onda Cero: 99.000 oients

Basté arrasa amb 711.000 oients

La diferència entre l'emissora del Grup Godó i la pública és abismal: 280.000 oients. Pel que fa als programes, El món a RAC1, de Jordi Basté segueix arrasant amb 711.000 oients diaris. Tant és així, que el programa de Basté té més audiència que tota Catalunya Ràdio.

Pel que fa a les dades d'El Matí de Catalunya Ràdio de Laura Rosel, que no continuarà al setembre, ha aconseguit 443.000 oients. En tercer lloc s'ha situat l'Hoy por hoy de la Ser amb 241.000 oients i Herrera en la Cope ha estat quart amb 150.000 oients.

Al migdia, La competència dels Òscars lidera sense rival amb 194.000 oients, i el Vostè primer de Marc Giró, amb 115.000. En canvi, L'última hora de Quim Morales, Charlie Pee i Joel Díaz, ha registrat 87.000 oients i el Popap només 68.000.

Clapés escombra a la tarda

A la tarda, el Versió RAC1 de Toni Clapés també arrasa amb 287.000 oients, això són més del doble d'oients que La tarda de Catalunya Ràdio d'Elisenda Carod, que només en té 134.000.

Pel que fa al cap de setmana, RAC1 també s'imposa amb el Via lliure de Xavi Bundó amb 558.000 oients el dissabte i 452.000 el diumenge. Tot i això, El Suplement de Roger Escapa aconsegueix 444.000 oients el dissabte, que són més seguidors dels que té Laura Rosel de dilluns a divendres; en canvi, només n'obté 248.000 els diumenges.

Laura Rosel: "Ens fan tancar"

La presentadora de l'emissora pública que serà substituida per Ricard Ustrell al capdavant de l'espai matinal, ha celebrat els seus resultats, sense fer cap autocrítica i amb dards caps als responsables de Catalunya Ràdio: "El divendres 7 de juliol tancarem la temporada, ens fan tancar. Ho fem amb bona nota i amb el cap ben alt. Hem crescut 55.000 oients. Hem fet els deures. Tot i que l'actualitat està més ensopida que mai. Tot i les condicions que obliguen a fer el programa que es pot i no el que es vol. Tot i la falta de confiança i la impaciència".

Basté: "No serà per cadires"

El seu rival a RAC1, Jordi Basté, també s'ha referit a l'acomiadament de Rosel al davantal d'aquest dimecres: "Una abraçada a la Laura Rosel. Les cadires quan som on som tendeixen a moure's massa, d'un dia per un altre i sovint es mouen amb més força de la que mereixeríem, perquè poca gent sap el sacrifici físic i psicològic que significa això. I tranquil·la que no serà per cadires".

Escolta l'àudio:

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Matíes

    Moltíssimes felicitats per la muntonada d'oients (tropecentsnosequantsmil) que teniu. Ara bé: ja podríeu explicar-los, perquè deixin de ser ignorants ignorats, com els conteu per a què això no flaire a engany. "Es impossible contar la sorra de la platja, les gotes de la pluja, els dies del passat" o els oïdors que te cada una de les moltíssimes ràdios que hi ha disponibles a les antenes del vostre país. Sembla ser, he escoltat, que amb això de les audiències hi ha "pasta gansa" a repartir, i que ve d'ahí aquesta febra que fa sortir taurons o senglars a veure que s'emporta millor "tajada". De moment, repeteixo: condesito, moltes felicitats.

Deixa un comentari