CAFÈ AMB LLET

Mònica Terribas denuncia a RAC1 el menyspreu que ha patit al TGV pel català: "No te entiendo"

L'exidrectora de TV3 ha explicat que un cambrer del tren en què viatjava es va negar a servir-li un cafè perquè li havia demanat en català

Mònica Terribas

Aquest diumenge, dia de Sant Jordi, el Barça i Òmnium Cultural, van arribar a un acord per desplegar un gran mosaic abans del partit amb l'At.Madrid amb el misatge "Comparteix el català", que va aparèixer quan va sonar l'himne del Barça.

La vicepresidenta d'Òmnium i exdirectora de TV3, Mònica Terribas, ha celebrat aquest dilluns l'acció durant la tertúlia d'El Món a RAC1 de Jordi Basté, tot i reconèixer que la megafonia de l'estadi no va funcionar bé. Terribas i l'esportista Núria Picas, van ser les encarregades de llegir el manifest que reivindicava l'esport en català.

"Com us podeu imaginar a Movistar+ no va aparèixer res del manifest", ha criticat la periodista.

"En catalán no te entiendo"

Aprofitant que estava als micròfons de RAC1, Terribas ha denunciat que durant un viatge amb la companyia ferroviària Irio (TGV) mentre anava de Barcelona a Madrid, va patir un menyspreu per parlar en català. La periodista ha explicat que va demanar amb cafè amb llet, però el cambrer li va dir que en català no l'entenia.

"Va passar el noi amb les begudes i jo volia un cafè i em va dir: 'No te entiendo'. Jo li vaig repetir una vegada i una altre, un cafè amb llet. El noi em contesta: "Jo parlo castellà, anglès, francès i indonesi. No necessito més llengües".

"Això et van dir?", ha exclamat Basté. "El noi es va atabalar i jo no vaig voler… Era una declaració d'intencions. Ell va dir que era de Madrid i després vaig veure que la companyia que fa el servei era una empresa basca", ha explicat Terribas.

"La qüestió és que ell va dir que no necessitava més llengües i jo vaig pensar: Hauries de voler-les totes… Jo no li demanava que em parli en català, només que m'entengui si li demano un cafè amb llet", ha sentenciat l'ex de TV3.

L'exconseller d'Interior Miquel Sàmper, que també participava de la tertúlia, ha afegit que aquesta situació és habitual durant els trajectes al TGV. "Aquest noi tenia un mal dia o era un reaccionari", ha afegit Màrius Carol, exidrector de La Vanguardia.

Escolta a partir del minut 14:40

ETIQUETES:

Deixa un comentari