ATRACAMENT

"Crims" tanca la temporada reafirmant el seu èxit i amb un exgovernador civil com a estrella

El programa de Carles Porta ha tornat a ser tot un èxit amb una mitjana de 536.700 espectadors i un 24,1%

L'exgovernador civil de Tarragona, Vicente Valero, protagonista del darrer "Crims"

Aquest dilluns, TV3 va emetre el darrer episodi de la temporada del Crims de Carles Porta amb el capítol de L'atracament. Un capítol que que només havia de ser això, buidar una caixa forta i marxar, però que es va complicar de mala manera.

La quarta temporada de Crims va tornar per la porta gran a TV3 amb el seu rècord històric d'audiència amb 688.000 espectadors i un 30,9% de quota. Va ser al primer dels sis capítols dedicat a Marina Ruiz, d'una temporada que que ha inclòs 4 casos (el cas Jordi Comas amb tres parts).

Crims ha tornat a ser tot un èxit d'audiència amb una mitjana de 536.700 espectadors i un 24,1%. Unes xifres sensiblement inferiors a les de la tercera, quan va fer una mitjana del 25.8% i 581.000 seguidors, sent la millor temporada del programa.

Unes dades que en tot cas superen de llarg les de la primera temporada (19,4% i 463.000), la segona (18,7% i 478.000) i els episodis especials dedicats al crim de la Guàrdia Urbana, que es va emetre a la tardor de 2021 amb un 20,4% i 446.000 espectadors.

Audiència de la 4a temporada de Crims

  • Marina Ruiz: 688.000 (30,9%)
  • Jordi Comas (I): 562.000 (23,7%)
  • Jordi Comas (II): 490.000 (22,5%)
  • Jordi Comas (III): 416.000 (18,9%)
  • Yimmy Cox: 513.000 (23,7%)
  • L'atracament: 551.000 (24,6%)
La vídua de Jordi Comas a "Crims"

El futur de Crims a TV3 està garantit, tal i com va anunciar el director de TV3. Sígfrid Gras, a finals del 2022 a partir de la signatura d'un conveni amb la productora del programa per garantir la seva continuïtat durant els propers anys a la cadena pública.

El darrer episodi i el governador civil

El programa de Carles Porta va acomiadar la temporada amb un atracament sense cap mort però amb un protagonista destacat: el governador civil de Tarragona, Vicente Valero que va ser tirotejat durant un atracament a un banc de Valls l'any 1985. Valero amb una manera per expressar-se gairebé teatral, va captar l'atenció de la majoria d'espectadors.

Els fets van tenir lloc el dissabte dia 1 de juny, quan dos atracadors van entrar al Banc Sabadell de Valls amb una pistola cridant "esto es un atraco". En un principi, només havia de ser un atracament més, buidar la caixa forta i marxar, però la cosa ss va complicar quan els delinqüents es van adonar que algú havia avisat a la policia i van activar el pla B.

Van alliberar als ostatges i es van comunciar a través de la ràdio amb la policia per avisar-los que la condició per alliberar a la resta era que vingués el governador civil de Tarragona, Vicente Valero, i el ministre de l'Interior, José Barrionuevo.

Valero va decidir acompanyar a l'alcalde de Valls i van entrar al banc. A dins, l'atracador va disparar al governador deixant-lo greument ferit. El motiu era més per raons polítiques de l'època que per motius econòmics. Valero se'n va sortir i l'atracador que va disparar av ser condemant a 20 anys de presó.

"El governador civil s'ha fet el capítol ell sol"

Però la manera d'expressar-se tan excèntrica de Valero, va convertir-lo en l'estrella de l'episodi amb el seu relat gairebé teatral dels fets. Els espectadors van omplir les xarxes de missatges sorpresos amb el relat del testimoni. "El millor narrador de la temporada ens l'han deixat per l'últim programa de la temporada", va escriure un dels usuaris. "El governador civil s'ha fet el capítol ell solet…", va sentenciar un altre.

ETIQUETES:

Deixa un comentari