ALFONS QUINTÀ

La productora d'"Élite" prepara una sèrie sobre el primer director de TV3 que va matar a la seva dona

El periodista que va ser el primer director de TV3 durant el govern de Jordi Pujol va acabar suïcidant-se després de matar la seva dona

©Norma Editorial

Zeta Studios, la productora de la popular sèrie Élite de Netflix serà l'encarregada de produir l'adaptació de la novel·la de Jordi Amat El fill del xofer, que narra la història de qui va ser el primer director de TV3, Alfons Quintà. Un polèmic periodista que havia estat el delegat del diari El País a Catalunya i que va destapar el cas Banca Catalana.

Tot i això, el president Jordi Pujol el va nomenar director de TV3 l'any 1982. Tot i la seva bona feina al capdavant de la cadena públic que en poc temps va aconseguir ser tot un referent, la seva carrera va donar un gir inesperat l'any 2016 quan abans de suïcidar-se, va matar a la seva dona.

Una història que l'escriptor Jordi Amat va convertir en llibre l'any 2020 i del qual en va arribar a vendre més de 60.000 exemplars. Entre d'altres adjectius, Amat va definir a Quintà com "un assetjador sexual, procaç i desequilibrat".

Un thriller de sis episodis

La sèrie, un thriller de sis episodis estarà escrita i dirigida per Isaki Lacuesta, Isa Campo i Cristóbal Garrido i ambientada a la Catalunya en la què Jordi Pujol guanyava una elecció rere l'altre i amb la trajectòria d'Alfons Quintà (1943-2016) com a fil conductor.

Laa ficció aprofundirà en la corrupció, el poder i la televisió en els primers anys de la democràcia. "Crec que el més difícil és no blanquejar a un monstre, perquè no volem blanquejar a un home tan menyspreable. Però al mateix temps hem de trobar humanitat", ha explicat a Variety un dels cocreadors, Cristóbal Garrido. El prometedor thriller té ja diversos capítols escrits pels tres guionistes de la sèrie i es va presentar aquest dimarts 21 de febrer a la Berlinale.

Portada d'"El fill del xòfer"

ETIQUETES:

Deixa un comentari