QÜESTIONABLE

El nou presentador de TV3 que va ser condemant per violència masclista: "El negre de Banyoles"

Daura Mangara va ser condemnat a presó per violència masclista i encara manté vigent l'ordre d'allunyament de la seva exparella

Daura Mangara a "El negre de Banyoles"

TV3 va estrenar fa dues setmanes El negre de Banyoles, un programa sobre poesia en horari de màxima audiència i presentat pel raper i poeta Daura Mangara. L'espai enregistrat a la sala La Mirona de Salt, amb públic i música en directe, compta amb reportatges als espais on van viure i es van inspirar els poetes protagonistes.

Però l'espai més propi del Canal 33, que d'una cadena generalista com TV3, ha notat els efectes pel que fa als resultats d'audiència. Enrere queden els 25% que aconseguia el Joc de cartes de Marc Ribas i el primer programa es va quedar amb un baix 7,2% i el segon va caure a un 6,6%. Unes dades que van deixar via lliure al concurs d'Antena 3, Atrapa un millón de Manel Fuentes que es va imposar a Antena 3 amb un 12,1% i un 13,2%, respectivament.

Mangara a "El negre de Banyoles"

Condemnat per violència masclista

Per si això no fos poc, el presentador ha estat objecte de polèmica en saber-se que va ser condemnat a presó per violència masclista. La notícia la fer visible la periodista Marta Roqueta, després d'una entrevista de Mangara a Vilaweb.

Daura Mangara de 30 anys, va néixer a Banyoles i és fill de pares gambians (Àfrica) ha dedicat bona part de la seva carrera musical a denunciar la discriminació racial que ha patit a Catalunya. "Soc el negre de merda que en els judicis surt culpable", diu una de les seves cançons.

"La justícia no és la mateixa per a tots. Ja poden dir missa, però els jutges tenen prejudicis. Arribes al tribunal amb un advocat d'ofici, ets negre, pobre, fill d'immigrants. No tens la nacionalitat, tot i haver nascut aquí. Declares en català. Estàs assegut i vénen set policies amb la mateixa versió de la història i ells declaren en castellà. Són petites coses, però que acaben influint", va explicar Mangara al citat mitjà.

Omissió o rehabilitació?

Tot i que l'article en qüestió no revela el motiu del seu empresonament, el raper va ingressar a la presó de Puig de les Basses l'any 2016 per haver agredit la seva parella. Uns fets que el mateix presentador va reconèixer a ElDiario.es l'any 2020. "Va amenaçar i empènyer a la seva exparella, en un moment en el qual estava borratxo i drogat, i ella el va denunciar", va confirmar el cantant.

Tot i la gravetat dels fets, la seva bona conducta el deixar en llibertat al cap de només 10 mesos, però al 2017, va tornar a presó per altres judicis pendents. Una revelació que obre el debat sobre si és oportú donar un programa a una persona amb aquests antecedents o s'ha de tenir en compte la rehabilitació, tot i que encara manté vigent l'ordre d'allunyament de la seva exparella. Per Carla Vall, advocada i crimonòloga l'omissió "és greu".

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

 1. Carme Casañé Roca

  Noticia sensacionalista, fa 7 anys que van passar aquests fets, jutjat i pena de presó.
  Daura es un gran comunicador, a nivell artístic trenca motlles..
  Programa innovador que no marca estereotips. Continuem carregats de prejudicis…
  Tothom som iguals però no tenim les mateixes oportunitats…
  Llegiu l'entrevista que li va fe el diari Vilaweb
  Atentament.

Deixa un comentari