CLAR I CATALÀ

Antoni Bassas i Mònica Terribas parlen clar sobre la seva sortida de Catalunya Ràdio: "La realitat és tossuda"

Els dos periodistes han explicat com va ser la seva sortida de l'emissora pública arran de les desavinences amb la direcció

Antoni Bassas i Mònica Terribas

Aquest dilluns 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la ràdio i per celebrar-ho, la majoria d'emissores emeten una programació especial. En el cas d'El Món a RAC1 de Jordi Basté ha reunit als quatre grans presentadors de la ràdio matinal a Catalunya: Josep Cuní, Glòria Serra, Antoni Bassas i Mònica Terribas.

Els quatre presentadors han repassat la seva trajectòria que no ha estat exempte de polèmiques. Una d'elles, el sonat comiat d'Antoni Bassas al capdavant d'El Matí de Catalunya Ràdio l'any 2008, després de 14 anys sent líder indiscutible. L'aleshores directora General de la Corporació, Rosa Cullell, el president Albert Sáez i el director de Catalunya Ràdio Oleguer Sarsanedas, proposats pel tripartit del president José Montilla, no veien amb bons ulls a Bassas i van precipitar la seva sortida.

Al seu lloc, l'emissora va situar a Neus Bonet, però l'audiència va fugir i al setembre, les dades de l'EGM ja van notar els efectes d'aquella decisió: 70.000 oients van deixar d'escoltar El matí de Catalunya Ràdio i El món a RAC 1 de Jordi Basté va aconseguir la segona posició, superant per primer cop l'Hoy por hoy de la Cadena SER.

Al l'abril del 2009, Basté va aconseguir desbancar al matinal de Catalunya Ràdio amb 324.000 oients, (+127.000 més que al 2008), mentre que l'emissora pública ja havia perdut -102.000 oients des la sortida d'Antoni Bassas. Aquell mateix any, RAC1 també va destronar a Catalunya Ràdio com l'emissora més escoltada, una victòria que s'ha mantingut inalterable fins a l'actualitat.

Bassas, Serra, Cuní, Terribas i Basté a RAC1

"Es pensàven que matant al missatger s'acabaria el problema"

"El pitjor de tot allò va ser tres setmanes abans de deixar el programa, quan vaig anunciar que marxaria. Jo vaig marxar el 18 de juliol, però el dia 20 de juny, quan ja veia que allò no arribaria enlloc i que no ens posaríem d'acord, perquè no hi havia cap voluntat d'arribar a un acord", ha explicat Bassas.

"Què va passar Antoni?", li ha preguntat Jordi Basté. "Hi ha gent a la que no li agrada les coses que passen i que considera que matant al missatger s'haurà acabat el problema. Com quan tu tens una gotera i pintes, però si no arregles el problema, tornarà a sortir la taca. La realitat és tossuda i s'imposa", ha dit el periodista.

Bassas i Terribas a Catalunya Ràdio

Mònica Terribas: "La ferida era massa gran"

Una situació que es va repetir amb Mònica Terribas que va presentar El Matí de Catalunya Ràdio entre els anys 2012 i 2020. "He decidit deixar 'El matí de Catalunya Ràdio' perquè crec que els engranatges d'una màquina com aquesta no es poden permetre cap grinyol. I ara grinyolen", va dir la periodista durant el seu comiat. Les desavinences amb Saül Gordillo, el director de l'emissora d'aquell moment en van propiciar la seva sortida.

Aquest dilluns, Terribas ha reiterat el seu desencontre amb Gordillo: "Vaig tenir la certesa que no tenia al confiança de la direcció i el convençiment que no estàvem en sintonia".

"Em semblava poc ètic continuar sense aquesta sintonia. La meva obligació era no contribuir al soroll. La ferida i el desgast era massa gran", ha afegit la periodista, que ha reconegut que no va ser gens fàcil de gestionar: "Estava en tensió permanent perquè no estava bé i quan no estàs bé, no pots fer micro. Ho vaig intentar solucionar però no ho vaig aconseguir i per tant, la meva obligació era marxar".

Àudio conversa sencera:

ETIQUETES:

Deixa un comentari