25 DE GENER

TV3 aposta per la docusèrie 'true crime' de Filmin "Oswald. El Falsificador" per a la nit dels dimecres

La cadena pública emetrà el thriller documental de 3 espisodis que explica la història del farsant més gran del món de l'art

Oswald Aulestia, protagonista de la doscusèrie

El Joc de cartes de Marc Ribas ha arribat al seu final i TV3 ja ha trobat l'espai que agafarà el relleu a partir del dimecres 25 de gener. Després de l'èxit de Crims i mentre es graven els nous episodis de al sèrie de Carles Porta, la cadena provarà sort amb la docusèrie en format thriller de true crime, Oswald. El falsificador,.

La sèrie dirigida per Kike Maíllo i produïda per Televisió de Catalunya i Filmin i que compta amb la participació d'El Terrat, explica la història del pintor català Oswald Aulestia, considerat un dels majors falsificadors de quadres del món.

Un projecte format per la sèrie inèdita de tres episodis de 50 minuts que s'estrena ara a TV3 i Filmin i una pel·lícula documental que la plataforma catalana va estrenar fa quatre mesos i que la cadena pública emetrà més endavant. El film que per cert, està nominat a millor pel·lícula documental als Premis Goya i als Premis Gaudí.

Així és Oswald. El Falsificador

Oswald. El Falsificador s'ha rodat als Estats Units, Itàlia i Espanya en clau de true crime pictòric. La sèrie presenta Oswald Aulestia Bach, un pintor de 76 anys nascut a Barcelona i considerat un dels falsificadors d'art més grans del món. Un home sense rostre que va ser reclamat per les autoritats nord-americanes per ser una de les pedres angulars de l'anomenada "Operació Picture", una investigació de l'FBI, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i els Carabinieri, per empresonar els responsables d'una de les trames més grans de falsificació d'art de les darreres dècades.

La docusèrie compta amb el testimoni directe del pintor per recórrer la fascinant història de la seva vida, plena d'excessos i enganys. Amagat darrere unes ulleres de mirall i una gorra, i amb el seu identificatiu bigoti, és difícil saber si el que explica Oswald és real o una invenció dedicada a exalçar el mite.

A principis d'octubre del 2022, el Planta baixa de TV3, va poder parlar amb Oswald Aulestia, el protagonista dels fets.

ETIQUETES:

Deixa un comentari