MÉS DINERS La CCMA demana 100 milions d'euros i un presentador estrella de 8tv esclata: "No és suficient?"

Rosa Romà al Parlament

La presidenta Rosa Romà ha defensat l'augment per mantenir la inversió al nou SX3 i en equipament tecnològic

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha demanat aquest divendres un augment de 100 milions d'euros pel pressupost del 2023. En una compareixença al Parlament, Romà ha explicat que la previsió de 2023 és poder comptar amb una aportació pública de cent milions addicionals per impulsar nous continguts de ficció, entreteniment, cultura i documentals i per impulsar una nova OTT, continguts nadius digitals i drets digitals.

Romà ha defensat l'augment en el pressupost per mantenir la inversió al nou SX3, per nous projectes transmèdia i per la inversió en equipaments tecnològics. Els pròxims anys, "la CCMA ha d'esdevenir una plataforma de continguts en català que sigui referent per a la ciutadania i cal un finançament adequat per portar-ho a terme", ha explicat.

En la seva intervenció, Rosa Romà ha recordat que la CCMA ha perdut 157 milions d'euros del seu pressupost total anual mentre la competència ha multiplicat la seva oferta. En concret, des del 2010, la CCMA ha perdut 102 milions d'euros, un 68% de la seva capacitat d'inversió anual en continguts a causa de la davallada dels ingressos publicitaris i de l'aportació pública.

Evolució del pressupost de la CCMA (Font: CCMA)

Un presentador de 8tv esclata

En conèixer les declaracions de la presidenta de la CCMA, Frank Blanco, presentador d'El Circ de 8tv no ha dubtat en respondre amb un tuit en què ha mostrat la seva indignació. "Perquè 243,5 milions no són suficients…'Mátame camión'".

ETIQUETES:

Deixa un comentari