Els quatre grups catalans que participaran al "Benidorm Fest" i que podrien anar a Eurovisió 2023

"Benidorm Fest" (RTVE)

RTVE anuncia els 18 aspirants que es disputaran la plaça per anar al certament musical amb diversos catalans entre els seleccionats

El Benidorm Fest 2023 ha donat a conèixer als seus 18 participants definitius triats per RTVE després de superar un càsting que va rebre fins a 876 candidatures. Entre aquests, hi haurà quatre grups catalans tot i que només un, Siderland acostuma a cantar en català. De fet, l'any passat ja van estar a un pas de participar-hi amb un tema en català: Tragèdia o calor.

Aquest dissabte 29 d'octubre, RTVE farà una gala especial per presentar als 18 candidats que hi participaran: Agoney, Alfred García, Alice Wonder, Aritz Arén, Blanca Paloma, E'ffemme, Famous, Fusa Nocta, José Otero, Karmento, Mègara, Meler, Rakky Ripper, Sharonne, Siderland, Sofía Martín, Twin Melody i Vicco.

Els quatre grups catalans

Siderland

Grup català format per Uri Plana, Andreu Manyós i el periodista d'El món a RAC1 Albert Sort que va debutar l'any 2018 amb Reina del Misteri. Defineixen la seva música com a Pop Nocturn. El seu primer àlbum va ser Totes els nits del món (2021), on entre d'altres temes hi ha Tragèdia o calor, que es va quedar a les portes d'entrar a la llista de seleccionats de la primera edició del Benidorm Fest.

Sharonne

Sharonn de 46 anys, és una veterana drag-queen nascuda a Sabadell i guanyadora de la segona edició del Drag Race Espanya, d'Atresmedia. Va començar al teatre amateur i ha estat mestra de cerimònies de l'espectacle The Hole, ha participat La Marató de TV3 i en la sèrie El cor de la ciutat, entre d'altres.

Vicco

Victoria Riba (Vicco), de 26 anys i nascuda a Barcelona és una compositora, pianista i productora musical que va fer de telonera a Alejandro Sanz en diversos concerts de la seva gira de l'any 2015 i també ha treballat amb artistes i productors com Alizzz, Bejo, Alex Ubago, Natalia Lacunza, Edurne, Chenoa o La Pegatina.

Alfred Garcia

El barceloní de 25 anys ja va representar Espanya a Eurovisió l'any 2018 al costat d'Amaia, després del seu pas per Operación Triunfo 2017 i van quedar en 23a posició. Ara cinc anys després, amb 5 discos d'or i 5 de platí sota el braç tornarà a provar sort.

El Benidorm Fest 2023

Amb l'anunci dels seus participants definitius, el festival que decidirà al representant d'Espanya a Eurovisió 2023, que se celebrarà a Liverpool ja ho té tot a punt per encarar la fase decisiva. Serà del diumenge 29 de gener al dissabte 4 de febrer.

Calendari

  • Diumenge 29 de gener: opening inaugural del Benidorm Fest 2023
  • Dimarts 31 de gener: primera semifinal
  • Dijous 2 de febrer: segona semifinal
  • Dissabte 4 de febrer: final

ETIQUETES:

Deixa un comentari