5 episodis de sèries per a la nit de Halloween

Ets dels que celebres Halloween? Hem fet una tria d'episodis temàtics per fer una marató la nit del 31 d'octubre, incloent sèries recents i episodis de comèdies que no fallen mai. I si celebres la Castanyada també tenim una sèrie per tu.

Per Toni de la Torre

Stranger Things

Episodi: Trick or Treat, Freak (2a temporada, episodi 2).

De què va? Stranger Things ja és un clàssic modern per la nit de Halloween. No només perquè les disfresses inspirades en la sèrie són ja habituals des de fa anys, sinó perquè a més, la sèrie té la dosi de tensió, misteri i elements fantàstics en la dosi justa perquè sigui un visionat idoni per aquest dia per un públic molt ampli i sense entrar en el gènere del terror. Entre tots els episodis, el que és perfecte per aquesta nit és el segon de la segona temporada, que justament succeeix durant Halloween. Eleven intenta convèncer en Hopper perquè la deixi participar de la festa, disfressada de fantasma, i mentrestant els nois del grup es disfressen dels herois d'una de les pel·lícules més mítiques dels anys 80, els "Caçafantasmes", i es pregunten si podrien incorporar la Max al grup. També hi ha una festa de Halloween, amb conflictes entre Steve i Nancy inclosos i hit musical de Duran Duran i per suposat, perquè això és Stranger Things, també és un episodi que provoca calfreds quan en Will torna a experimentar un viatge que el transporta al Món del Revés i té un visió terrorífica que marca la temporada.

Plataforma: Netflix.

Stranger_Things_4

Derry Girls

Episodi: Halloween (3a temporada, episodi 6).

De què va? A Derry Girls també hi ha un episodi de Halloween i és un dels més potents i arriscats de l'última temporada de la sèrie. L'episodi comença amb una premissa que promet comèdia: el grup s'assabenta que Fatboy Slim farà un concert a la festa de Halloween de Derry i fan el que sigui per aconseguir les entrades. És una trama que podria pertànyer a qualsevol episodi de la sèrie, però aquest no ho és: és l'últim episodi (hi ha un darrer que en realitat és un epíleg). I per tant, sembla que la sèrie ha decidit acabar amb el seu estil d'humor esbojarrat habitual. Però aleshores (spoiler) l'episodi fa un gir dramàtic. Els moments finals, amb els personatges disfressats d'àngels i abraçant-se, és una imatge poètica que reflecteix com la cohesió del grup és la principal força per tirar endavant. És una escena que serveix tant per explicar les Derry Girls com Irlanda del Nord de la violència dels Troubles.

Plataforma: Netflix.

Derry_Girls_4

Inside No. 9

Episodi: Especial Halloween.

De què va? La dosi de mal rotllo de la nostra marató la posarà l'antologia britànica Inside No. 9, que sempre és garantia d'agafar l'audiència per sorpresa i jugar amb les seves expectatives per deixar-nos capgirats. Precisament, un dels seus episodis més arriscats va ser un especial de Halloween que van fer en directe per la BBC i que va tenir uns quants "problemes tècnics". L'especial explica la història de l'Arthur, un home que troba un telèfon mòbil en un cementiri i decideix intentar contactar amb el seu propietari. a targeta de visita. Com és habitual a l'antologia d'Steve Pemberton i Reece Shearsmith, que també interpreten els personatges, això és només l'inici d'una successió de girs de guió sinistres. Aquest especial de Halloween va ser polèmic a la BBC, amb molts espectadors trucant al canal per queixar-se. Quan el mireu descobrireu perquè.

Plataforma: Filmin.

inside_no_9_4

The Office

Episodi: Halloween (2a temporada, episodi 5).

De què va? The Office ha tingut molts episodis amb temàtica de Halloween. De fet, la majoria de comèdies en tenen, així que hi havia moltes candidates per posar en aquesta tria com a comèdia per alleugerir la marató de la nit del 31 d'octubre ("Friends", "Modern Family", "The Big Bang Theory", "els Simpson"… fins i tot Larry David té un especial de Halloween, i tots són molt divertits). Però pocs episodis de Halloween aconsegueixen crear una combinació tan eficaç d'hilaritat i mal rotllo com el primer que va fer la versió nord-americana de The Office, on Michael Scott ha de decidir, finalment, a qui acomiada de l'oficina, i la decisió coincideix amb la celebració de Halloween. Per suposat ho endarrereix tant com pot, creant situacions incòmodes i divertides, que s'intensifiquen pel fet de tenir els protagonistes disfressats. El contrast de la celebració amb la mena de decisió que s'ha de prendre és or per una comèdia com aquesta.

Plataforma: Netflix, HBO Max i Amazon.

The_Office_4

Plats Bruts

Episodi: Tinc castanyes (2a temporada, episodi 8).

De què va? Havíem de tancar la llista amb la sèrie que millor reflecteix el que passa a Catalunya en els últims anys quan arriba Tots Sants: el debat entre els que volen celebrar Halloween i els que volen celebrar la Castanyada. Plats Bruts va recollir molt hàbilment aquest enfrontament a través del David, que vol adoptar la festivitat de Halloween i guarnir tot el pis amb motius terrorífics, i en Lópes, que no vol perdre la seva identitat i prefereix menjar panellets i castanyes. El duel dona moments hilarants que es barregen amb una trama inquietant provocada pel gestor de la finca, que apareix al pis oferint-los una nit en un hotel perquè no vol que es quedin al pis durant la nit del 31 d'octubre. Acaba sent un episodi que té de tot, tant castanyes com sessions d'espiritisme, barrejant de forma molt efectiva totes dues festivitats.

Plataforma: TV3 a la carta

CCMA

ETIQUETES:

Deixa un comentari