UNA CASUALITAT? La televisió local de Cardedeu acusa a "Eufòria" de plagi: "Que ens paguin"

Els logos d'"Eufòria" i "Objectiu Paki"

La directora de la cadena assenyala al programa de TV3 de ser una còpia d'"Objectiu Paki", un talent show musical estrenat fa dos anys

Eufòria ha estat el programa revelació de la temporada i un èxit d'audiència sense precedents a TV3. Ara, pocs dies després de la seva final, la televisió local de Televisió de Cardedeu ha deixat entreveure que podria tractar-se d'un plagi. Aquest dimecres a la tarda, el programa Versió a RAC1 de Toni Clapés va entrevistar als responsables del programa Objectiu Paki, un talent show musical de la televisió local.

Operació Paki es va començar a emetre dos anys abans de l'estrena d'Eufòria, impulsat per un grup de voluntaris del Casal de Joves La Paki, de Cardedeu. Tot i el seu modest pressupost, no té res a envejar a programes de les cadenes convencionals. Entre les coincidències, es dona el cas que un dels concursants d'Eufòria, el Joan, ja havia participat a la primera edició del programa en la què va arribar a ser finalista.

Tot i això, Tono Hernández, director d'Eufòria, en declaracions a elmondelatele.cat, es mostra "sorprès" que no els han trucat per "contrastar-ho".

El programa de RAC1 va parlar amb la Maria López, directora i productora d'Objectiu Paki i directora de la cadena local. "És cert que al llarg de les gales ens bullia el WhatsApp perquè la gent trobava coses exactament igual que el que havíem fet nosaltres abans", va explicar.

Les coincidències

Els dos formats no només han compartit concursants com el Joan, també s'han vist escenografies molt similars. Per exemple quan el Pedro va aparèixer cantant en una gàbia dues setmanes després que aparegués a Operació Paki. "Dos dies després d'haver fet servir la gàbia, l'empresa ens va demanar quin dia teníem previst tornar-la perquè l'havia demanat un altre client, i al cap de dues setmanes apareix a Eufòria".

"A la mateixa gala de la gàbia vam fer caure neu i poc després a Eufòria va sortir el Joan amb un joc de llums amb neu", va afegir.

Els logos

Com es pot apreciar a la imatge, la gran semblança dels logos i els colors dels dos programes és pràcticament idèntica. A això se li ha de sumar que Operació Paki també farà un concert en directe el 8 de juliol.

Els logos d'"Eufòria" i "Objectiu Paki"

Un gag idèntic

Una altra de les casualitats va ser el gag que va protagonitzar Miki Núñez i l'Edu, en què es van embrutar la roba amb pintura. Dues setmanes abans, ho havien fet a Operació Paki, on van convidar una dissenyadora de Cardedeu a fer el mateix.

Mateixa escenografia

Una de les actuacions més aplaudides va ser el dia que el Pedro va cantar País Petit de Lluís Llach, en què va comptar amb un grup de castellers. Un tema que ja havien fet a Objectiu Paki, dues setmanes abans i que també va comptar amb una projecció de castellers. "Quan vam veure que a Eufòria feien la mateixa cançó amb castells en directe, vam al·lucinar", va assegurar la directora de Televisió de Cardedeu.

Mecànica semblant

"A la última gala el jurat només podia salvar i els eliminats els decidia només el públic". Un funcionament que recorda al de les dues últimes gales del programa de TV3, on el jurat només va decidir el seu favorit, però no podia nominar. "Arriba un moment que t'ho prens mig a broma i més quan d'alguna manera tens un equip de gent que són voluntaris i s'hi deixen la vida aquí quan veus aquestes similituds amb un programa amb el pressupost que té, doncs que ens paguin alguna cosa, ja que les idees els hi donem nosaltres.", va etzibar López.

"Nosaltres també tenim backstage i estèticament son molt similars", va afegir la directora de la cadena local.

Àudio complet

ETIQUETES:

Deixa un comentari