TOTS ELS DETALLS Eurovisió 2022: Quins són els favorits?

Chanel

Tot el que has de saber abans de veure la gala: ordre d'actuació, apostes i com votar

Per fi ha arribat el dia! Aquest nit a les 21h, se celebra la 66a edició del Festival d'Eurovisió que té lloc a Torí (Itàlia). I segons les apostes, la representant d'Espanya, la catalana Chanel Terrero és una de les cinc favorites, al costat d'Ucraïna, el Regne Unit, Suècia i Itàlia. Laura Pausini, Mika i Alessandro Cattelan seran els encarregats de conduir la gala que es podrà seguir a través de La 1 de TVE.

Els primers en sortir a l'escenari seran "We are Domi", de la República Txeca, i tancarà Estònia, amb Stefan i la cançó "Hope". Chanel, serà desena.

Ordre d'actuació

Els 25 països seleccionats ja coneixen en quina posició cantaran. Abans de la d'Olesa de Montserrat, en el lloc número 9, serà el torn d'Itàlia amb "Brividi" dels Mahmood & Blanco i després de Chanel, en 11è lloc, serà el torn dels Països Baixos amb "De Diepte". Segons les previsions horàries, la catalana pujarà a l'escenari pocs minuts abans de les 22h.

Qui a priori parteix amb un avantatge més clar pel que fa al seu lloc de sortida, són dos dels països favorits: Suècia amb Cornelia Jakobs i el Regne Unit amb Sam Ryder que apareixeran als llocs 20è i 22è, respectivament.

 1. República Txeca
 2. Romania
 3. Portugal
 4. Finlàndia
 5. Suïssa
 6. França
 7. Noruega
 8. Armènia
 9. Itàlia
 10. Espanya
 11. Països Baixos
 12. Ucraïna
 13. Alemanya
 14. Lituània
 15. Azerbaidjan
 16. Bèlgica
 17. Grècia
 18. Islàndia
 19. Moldàvia
 20. Suècia
 21. Austràlia
 22. Regne Unit
 23. Polònia
 24. Sèrbia
 25. Estònia

Com seran les votacions?

Un dels moments més esperats seran les votacions. El 50% dels vots anirà a càrrec del jurat professional i l'altre 50% serà del televot del públic. En total decidiran 58 punts cadascun. Això sí, les puntuacions del jurat no seran a partir de les actuacions finals, sino de l'assaig general que van fer aquest divendres. Els espectadors, en canvi, valoraran les actuacions de la final i podran votar través de l'app, via SMS o per telèfon, però no podran votar al seu propi país de residència.

Les cinc favorites

Ucraïna parteix com la gran favorita després que els seus representants, Kalush Orchestra, han convertit la seva participació en un símbol de la resistència ucraïnesa davant la invasió de les tropes russes. En segon lloc, se situa el Regne Unit amb Sam Ryder i la seva posada en escena espectacular que simula un a plataforma per volar a l'espai. A banda, i sembla que aquest va de debò, Espanya també apareix al top 5 dels possibles guanyadors, al costat de Suècia i Itàlia.

Ucraïna

Regne Unit

Suècia

Espanya

Itàlia

ETIQUETES:

Deixa un comentari