FARTA Mari Pau Huguet diu prou a TV3 i Toni Clapés li dona suport: "La tenim responent emails"

Mari Pau Huguet a l'ARA

La mítica presentadora de la cadena pública es reivindica als seus 58 anys, després d'anys apartada de les càmeres

Mari Pau Huguet ha tornat a parlar. Després de l'entrevista molt punyent del passat mes de setembre a elmondelatele.cat, una de les periodistes més històriques de TV3, es continua reivindicant. En aquesta ocasió Huguet, ha dit la seva al diari ARA, on ha parlat sense embuts de la seva feina a la cadena pública, que descriu com a "freda i avorrida".

Des que l'any 2011, va ser apartada de la pantalla per l'aleshores directora Mònica Terribas, la presentadora s'ha dedicat a respondre mails del Servei d'Atenció a l'Audiència de TV3. "Hi soc des que vaig acabar el TVist. El canvi me'l vaig prendre bé, però després em vaig adonar que no és una feina creativa ni imaginativa. A mi m'agrada molt el directe, on cada dia passen coses. És molt fred. No és la feina que jo voldria fer, ni molt menys. És una feina repetitiva i avorrida, no m'aporta res"

Aquest Nadal, la Mari Pau va reaparèixer per sorpresa amb la Cavalcada de Reis, que va ser líder d'audiència. Tot i això, confessa que "m'agradaria molt que algú em proposés alguna idea per fer un magazín o un concurs cultural".

Podrien ser els seus 58 anys, el motiu de la seva sortida de la televisió? Mari Pau respon: "Potser sí, però l'edat no la pots canviar, és com és i has d'acceptar-ho. Entenc que ara pot pesar a l'hora de fer un projecte. Últimament la tendència que es veu a TV3 és majoritàriament d'apostar per gent jove. Em sembla molt bé, perquè els joves venen carregats d'un material que nosaltres no tindrem mai, però nosaltres tenim l'experiència. Ara es busquen imatges fresques, amb una altra manera de treballar. Es poden compaginar les dues coses".

Mari Pau Huguet a la Cavalcada de TV3

I com veu el futur de TV3? Huguet en reivindica la funció per la qual es va crear: "TV3 conserva molt la seva audiència. A través del servei d'atenció a l'espectador es nota molt. La gent té la idea que TV3 és la seva tele i que certes coses no s'han de fer. Ara amb el tema de la llengua estan molt insistents. Corregeixen contínuament els programes que cometen errors, sembla que vagin amb una lupa. Estan defensant la llengua, ens convé molt. TV3 va néixer per la llengua catalana i la gent no se n'ha oblidat. Des de les institucions ho haurien de tenir molt en compte".

Precisament el tema de la llengua ha estat una de les crítiques que ha llançat la presentadora als actuals responsables de la cadena. "Abans TV3 era molt més restrictiva amb el català que no pas ara. No podíem portar segons quins convidats només perquè venien de fora de Catalunya i parlaven en castellà. Això ho vaig patir molt, perquè em reduïa la possibilitat de tenir molts entrevistats", ha dit Huguet. Molts espectadors la troben a faltar i nosaltres també. Que torni la Mari Pau!

Toni Clapés: "Ara la tenim responent emails"

El presentador líder de les tardes a RAC1, Toni Clapés, va aprofitar un tuit de l'Arxiu de TV3 on apareixia Huguet l'any 1993 ballant un vals per donar-li el seu suport: "Veient Mari Pau Huguet no m'extranya que la vulguessin fitxar arreu.Ara la tenim responent e-mails…Catalunya TV 'style'"

ETIQUETES:

Deixa un comentari