You are currently viewing <span>SITUACIÓ EXTREMA</span> El corresponsal de TV3 a Ucraïna en ple tiroteig: "La crònica més difícil de la meva vida"
Manel Alías (TV3)

SITUACIÓ EXTREMA El corresponsal de TV3 a Ucraïna en ple tiroteig: "La crònica més difícil de la meva vida"

  • Post comments:1 Comment

L'enviat especial al Donbass, Manel Alías, s'ha vist sorprès per un fort atac a la regió del Donbass

Manel Alías, ex-corresponsal a Moscou i que acabava de tornar a Catalunya, s'ha vist obligat a tornar a causa de la guerra amb Ucraïna. El que havia de ser el seu substitut Noel Rodríguez, encara està pendent dels permisos del Kremlin per poder exercir a Rússia.

El periodista, forma part del desplegament de la cadena pública. A Kíev, hi ha el periodista Lluís Caelles i Catalunya Ràdio hi té a Cèlia Cernadas. Tots ells pateixen in situ, els efectes de la guerra. A Kíev, ja han tingut problemes per trobar botigues obertes on poder comprar menjar. "Avui la botigueta ha colapsat. Tothom la coneix… El toc de queda avançat a les 17h d'avui fins dilluns a les 8:00h del mati, ha fet que l'opció d'aconseguir aliments i aigua s'evaporés. Ens queda poca cosa,farem regim…", va denunciar el càmera de TV3, Roberto Figueroa, que acompanya a Caelles.

Jugant-se la vida: "Hem sortit de l'infern"

Aquest diumenge, el 'TN Vespre' ha emès les imatges més dures que ha pogut recollir un dels seus enviats especials. Manel Alías, que es troba en plena línia de combat, ha vist com la seva vida i la del seu càmera, han estat en risc. "Avui ens ha sorprès un atac brutal. Patia pel càmera i amic Ilià. I sé que ell patia per mi. Avui al TN podreu veure la crònica més difícil que hem fet. Nosaltres hem sortit de l'infern. Unes quantes famílies segueixen allà. La crònica més complicada de la meva vida. Imagineu-vos la vida de la gent que els pateix sovint. Combats ferotges ciutat per ciutat al Donbass", ha escrit a Twitter.

Unes imatges que han deixat en xoc al presentador del 'TN', Toni Cruanyes: "Quin neguit amb aquesta crònica de Manel Alías i quina admiració de company!".

Atac durant una connexió en directe

Per la seva banda, Manel Alías, que està a la zona pro-russa d'Ucraïna, va viure aquest divendres, els trets i les explosions durant una connexió en directe amb el 'Planta baixa'. "Ara mateix com sentiu, estan atacant molt a la vora, veiem gent que corre". Aquest va ser el moment:

Aquest dissabte, Alias, va anunciar que estava intentant arribar al mateix front de guerra: "He obtingut el permís i me'n hi vaig sol amb el meu càmera", ha explicat a Catalunya Ràdio. Alias també ha fet referència als problemes a què s'enfronta: "Quan se m'acabin els diners en efectiu, no sé que faré. Ara veig que això va per llarg. No és pot fer cap transferència bancària. No sé com ho resoldré".

Un directe des del passadís de l'hotel per evitar els franctiradors

"L'exèrcit ens ha desaconsellat fer directes de nit des del carrer perquè els punts de llum poden ser atractius pels franctiradors", va explicar Caelles al 'FAQS', aquest dissabte a la nit. "Els comerços estan tancats, no hi ha ningú. Nosaltres hem trobat una botiga molt petita i intentem tenir una mica d'embotat i formatge per anar tirant", va afegir el periodista.

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. ariel

    També ho penso, que es cuidin molt.

Deixa un comentari