MOLT ENFADAT Oriol Mitjà a l"APM?': "Argimon ha quedat com un personatge fosc, no s'ha atrevit"

Oriol Mitjà a l''APM?' (TV3)

L'epidemiòleg més mediàtic es mostra molt contundent a TV3, contra les mesures adoptades per fer front a la variant òmicron

Si hi ha una persona que sempre diu el que pensa sense por a represàlies, és l'epidemiòleg més mediàtic de Catalunya, Oriol Mitjà. Aquest dilluns, Mitjà va tornar a l''APM?', la darrera vegada que ho va fer va ser al novembre del 2020, fa 13 mesos i des del mateix punt: al costat del pont del petroli de Badalona. Entrevistat per Joel Díaz a la secció 'Díaz de fúria', el científic va tornar a carregar amb contundència contra els polítics i la seva gestió de la pandèmia.

Per començar, va criticar la decisió de Pedro Sánchez d'obligar a portar mascareta pel carrer: "No cal portar mascareta. Hi ha normatives que no s'han de seguir només perquè ho digui el govern. De totes les mesures que es poden prendre dir la tonteria de la mascareta és molt greu", va dir Mitjà. "Ja comences 'rajant' eh? Ni un minut portem", va dir Joel Díaz. "No, no", va respondre l'infectòleg amb un mig somriure evident.

Joel Díaz i Oriol Mitjà a l'APM? (TV3)

"T'estàs morint de ganes de 'rajar', t'ho veig a la cara", va insistir el de l"APM?'. "No. però si vaig marxar a Papua Nova Guinea per estar una mica tranquil", va dir Mitjà, que ara ha tornat per passar les festes de Nadal amb la família. Tot i els seus viatges, l'epidemiòleg continua al Consell Assessor del govern de la Generalitat per la covid. "El 80% són homes heterosexuals de més de 65 anys, directius, gerents i caps de servei. Ara he 'rajat'?, va preguntar el metge, després del seu dard.

Però Mitjà també va criticar la disbauxa amb els preus dels tests d'antígens: "Per què no és fan a la sanitat pública? 'Ah amigo'. Els governs es pensen que els pobres no s'han de protegir. I on s'infecten? Als metros, als centres comercials i a la feina. En aquests llocs hi has de posar mesures igual de fortes que els que posen als hotels i gimnasos on s'infecten els rics".

'APM?' (TV3)

El científic va anar més enllà: "Aleshores hi ha la pèrdua de credibilitat i la gent ho engega tot a la merda i ja no fa cap mesura i jo me'n vaig a Papua Nova Guinea. És que n'estic molt tip, de tot plegat, perquè és un peix que es mossega la cua". "Fa 13 mesos tu estaves emprenyadíssim, i jo et pregunto: com ho veus?", va insistir Díaz. "Continuo emprenyadíssim", va dir.

Sobre el relleu a la conselleria de Salut, Mitjà ho té clar: "Argimon està més ben preparat que l'Alba Vergés i podria brillar". Tot i això, va ser molt contundent amb la seva gestió: "Ha quedat com un personatge fosc, no s'ha atrevit a posar per davant l'evidència científica i així ens va, hi ha òmicron per tot arreu".

Pots mirar la conversa sencera i que no es va poder veure a la televisió en aquest vídeo:

ETIQUETES:

Deixa un comentari