ANUNCI INESPERAT Ana Rosa Quintana anuncia que pateix càncer de mama i abandona la televisió

Ana Rosa Quintana

La presentadora abandonarà el seu lloc al capdavant del programa de Tele 5 durant el tractament

Ana Rosa Quintana ha anunciat aquest dimarts al seu editorial habitual de 'El programa de Ana Rosa', que li han detectat un carcinoma en una mama i que estarà temporalment allunyada de la televisió per tractar-se la malaltia. Quintana de 65 anys i líder d'audiència dels matins a Catalunya, ja havia superat un càncer de mama l'any 2010, com va revelar ella mateixa fa tres anys. Aleshores, els espectadors no van notar la seva absència perquè va ser operada en ple agost i no va requerir quimioteràpia.

Comunicat d'Ana Rosa Quintana

"Bon dia. Fa ja gairebé dos anys vaig començar a explicar a aquesta hora, i en aquest racó, el que passava cada dia amb la pandèmia. Un relat de por i incertesa que ens ha canviat la vida a tots. Pocs matins he pogut parlar d'esperança, ara amb el drama dels palmeros, impotents davant la força d'un volcà que no respecta ni passat ni futur.

Avui, per primera vegada, parlaré de mi. La setmana passada va ser rara i molt intensa. M'he n'he anat dues vegades abans d'acabar el programa, vaig faltar el divendres. Normalment, i excepte vacances, no he faltat a la meva cita amb vosaltres ni tan sols quan la COVID-19 sortia per totes les cantonades i ens confinaven a casa. Estic tan agraïda a tots els que ens heu portat aquí 17 anys, que crec que haig de compartir amb tots els que m'heu fet tan feliç aquests anys, el més dur que m'ha passat a la vida. I potser el més important.

Vaig començar aquest programa quan els meus fills tenien poc més d'un mes i han passat moltes coses. Algunes meravelloses, la majoria, i també disgustos, perquè això és la vida. Avui em vull acomiadar per una temporada que espero que no sigui molt llarga. M'han detectat un carcinoma en una mama. Afortunadament està localitzat, no hi ha metàstasi, però requereix un tractament intens que em mantindrà allunyada d'aquest plató, d'aquests companys que també són la meva família i que seguiran amb vostès. Estic tranquil·la, confio en els meus metges. Sóc una afortunada per tenir tant d'amor al voltant. Espero que tot tingui un final feliç i afortunadament la recerca i la medicina han avançat moltíssim en el càncer de mama. Això sí, vull recordar-vos a totes les dones la importància de no deixar passar una revisió.

Si no tingués una feina tan intensa i de tant d'estrès, probablement podria continuar compartint tots els matins amb vosaltres. Però em permetreu que per una vegada a la vida, em dediqui a mi i a la meva família. Sé que em curaré i que m'espera un camí complicat com coneixen moltes dones valentes. Faré una vida el més normal possible i continuaré treballant darrere de les càmeres a la productora. És un sot. Vosaltres sou també part de la meva família, així que gràcies de cor per tot el que m'heu donat fins ara i espero que continueu donant als meus companys. Ells sí que són l'ànima del programa. Ens veiem aviat, fins ara".

Susanna Griso i Júlia Otero li envien el seu suport

La gran rival de Quintana a Antena 3, la catalana Susanna Griso, ha volgut enviar el missatge de suport a la de Tele 5. Ho ha fet en directe durant el seu programa 'Espejo Público': "des d'aquí et desitgem una ràpida recuperació". Precisament, una altra periodista que acaba de superar la seva batalla contra el càncer, Júlia Otero, també ha volgut donar suport a Ana Rosa: "Passarà i tornarà la vida".

També el seu company de programa Joaquín Prat, ha volgut lloar la força de la presentadora a l'hora de fer front al càncer: "S'ha acomiadat com les grans".

ETIQUETES:

Deixa un comentari