Albert Om deixa la 'porta oberta' a tornar a la televisió: "Faria un programa setmanal"

Albert Om a 'El Circ' (8tv)

El periodista va ser el convidat del programa de Frank Blanco a 8tv i va fer un repàs de la seva trajectòria i el seu futur més pròxim

Va saltar a la fama gràcies a la seva secció al 'Malalts de tele' de Toni Soler a TV3. Albert Om (55), és una de les cares més estimades del periodisme català. A RAC1 va tenir el seu propi programa, primer amb 'Dies tontos', que s'emetia els caps de setmana i al 2000, ja de dilluns a divendres, va passar a fer 'L'hora del pati'. El 2004 va fer el gran salt amb programa propi a 'El club', de TV3 on va ser líder absolut de la tarda fins al 2009. En aquesta etapa, va ser protagonista d'una forta polèmica per la intervenció de Pepe Rubianes al gener del 2006, quan l'actor va respondre a Om amb molta vehemència a una pregunta del presentador sobre la seva actitud respecte a la unitat d'Espanya. "A mi, la unitat d'Espanya em sua la polla per davant i per darrere, que es fiquin a Espanya en el puto cul, a veure si els explota dins i els queden els ous penjant del campanar", va dir Rubianes. Una plataforma espanyolista els va denunciar als dos, però la mort de l'actor, víctima d'un càncer, va acabar amb la seva retirada.

El bisbe de Solsona i Om a 'El Convidat'

El 2010, Om va tornar a triomfar a TV3 amb 'El convidat', amb famosos que anys més tard van estar d'actualitat com el bisbe de Solsona, Jordi Pujol o Josep Maria Mainat. El 2016 va deixar la televisió per passar a la ràdio i va fitxar per RAC1 amb el programa 'Islàndia', que s'emet de 19 a 20.30h i també és líder de la seva franja amb 138.000 oients. Aquest dimarts, Om va tornar a un plató de televisió, després de l'especial sobre Àngel Casas a TV3 on en va ser un dels presentadors. Va ser el convidat de 'El Circ' de Frank Blanco a 8tv i va tornar a triomfar. El programa va fer la seva segona millor dada amb 26.000 espectadors. "No he parlat amb el bisbe de Solsona, però he tornat a veure 'El convidat' de l'any 2012 i li dic que endavant, tot i que entra en contradicció amb el que deia ell", va dir només entrar.

"Quan vam començar a RAC1, les primeres dades d'audiència ens van donar 17.000 oients i vaig pensar: hem omplert un Palau Sant Jordi", va revelar Om sobre els seus inicis a la ràdio privada en català. "Vam pensar que si a Espanya, la SER havia aconseguir guanyar a Radio Nacional d'Espanya, per què no podia arribar un dia en que RAC 1 superés a Catalunya Ràdio, Quan ho deia no m'ho creia i mira ara…". RAC1 és líder des de fa gairebé 10 anys amb amb 956.000 oients.

Tot i el lideratge, el projecte d'Om trencava motlles en una franja ocupada tradicionalment pels esports, però l'emissora li ho va comprar. Sobre per què va decidir posar-li de nom 'Islàndia', va ser pel concepte que volia ser "una illa petita, que parlés més de la realitat i no tant de l'actualitat", va explicar Om. Tot i l'èxit de la marca, el periodista va explicar entre rialles que de vegades es troba gent pel carrer que li diu: "Ja t'escolto a Finlàndia".

Albert Om a 'El circ' de 8tv

L'Albert és líder però encara vol més oients i va revelar a qui voldria al seu programa. "Si pogués fitxar a algú seria al Carles Porta de 'Crims'". Sobre un possible retorn a la televisió, Om va deixar la porta oberta a fer un programa setmanal. "Em veig més fent 2.000 programes a la ràdio, que no començant-ne un de nou i diari. Pel que fa a la tele, des de 'La Marató' del 2010, que no trepitjava un plató, però amb l'especial de l'Àngel Casas vaig pensar: Mira, no està malament això", va dir l'ex de TV3. Tornarà l'Albert a la televisió? Des d'aquí diem un sí ben gran!

ETIQUETES:

Deixa un comentari