Ricard Ustrell renova 'Planta baixa'

Ricard Ustrell (TV3)

El programa matinal tornarà el 30 d'agost amb una aposta pels successos i més ritme

Els migdies a TV3 eren un impossible i només el periodista Josep Cuní havia pogut aixecar-los amb els seus mítics 'Els matins'. Ho va aconseguir en part, el programa acabava a la 13h i fins al 'TN Comarques', l'audiència fugia de TV3. Al setembre del 2019, la cadena pública va decidir fer una aposta total amb el periodista Ricard Ustrell i la seva productora 'La Manchester'. Amb un plató espectacular, força inusual per als magazíns de TV3, un pis que simula una planta baixa amb loft, pantalles i amb públic, fins que la Covid el va expulsar. La competència era dura: Ana Rosa a Tele 5 i García-Ferreras a La Sexta, eren líders indiscutibles.

Ustrell va apostar per una nova generació de periodistes que s'estrenava a televisió per aportar un punt de vista jove, inèdit i modern del que passa a Catalunya amb reporters al carrer, moltes connexions en directe i sense tertúlies. L'audiència ràpidament es va fer seu el programa tot i que en un inici començava a les 11.50h, mentre que el seu principal rival, 'Al rojo vivo' de García Ferreras, ho feia a les 11h. Un horari que quedava en terra de ningú i feia difícil fidelitzar als espectadors. Tot i així, Ustrell va augmentar en 84.000 espectadors i 9 punts de quota, i la cadena va passar de ser la tercera més vista, a ser-ne la primera amb un 15,9% de mitjana. Una xifra que va pujar fins al 18,5% a final de temporada.

A la seva segona temporada el programa va ampliar el seu horari d'11h a 14h i l'audiència s'ha mantingut fidel. La franja de 13 a 14h, el 'Planta baixa', ha liderat molts dies la seva franja amb contundència, mentre que La Sexta ha perdut seguidors.

Ustrell i el seu equip en volen més i per això, segons ha pogut saber El Món de la Tele, el programa tornarà el 30 d'agost renovat. Amb un equip reforçat diari on hi haurà el ja col·laborador de la secció de successos, Toni Muñoz i altres redactors del programa. També s'incorporaran Eloi Vila i Núria Coll, entre d'altres. I noves veus per a l'espai d'anàlisi: Xavier Melero, Sandra Vicente, Irene Escorihuela, Estefania Molina que s'afegiran a Manuela Carmena, Antoni Bassas, Jordi Graupera, Carles Francino i Ana Pacheco, que seguiran una temporada més.

El programa manté l'aposta per persones que no han sortit mai per TV3 i la voluntat de donar més ritme a la franja inicial. Però la principal novetat serà el paper destacat que agafaran els successos i investigació periodística amb un espai diari liderat pel periodista de La Vanguardia, Toni Muñoz, al costat de quatre nous redactors com Frederic Vicent.

ETIQUETES:

Deixa un comentari