OPERACIÓ POLICIAL José Luis Moreno detingut per estafa, blanqueig de capitals i organització criminal

José Luis Moreno a 'Hable con ellas' (Tele 5)

Fins a 53 persones estan acusades d'haver estafat més de 50 milions d'euros a través d'un entramat empresarial de més de 700 societats mercantils

El productor José Luis Moreno ha estat detingut aquest dimarts a Madrid pels suposats delictes de pertinença a una organització criminal, de falsedat documental, estafa, blanqueig de capitals, aixecament de béns i delicte fiscal.

Segons ha informat TVE, Moreno està sent investigat per presumptament liderar una organització criminal a nivell internacional i crear un entramat empresarial per aconseguir finançament a través de bancs de manera fraudulenta, i després blanquejar els beneficis dels seus negocis audiovisuals per aconseguir importants guanys i saltar-se els controls tributaris. Per aconseguir el finançament, l'organització hauria utilitzat empreses pantalla repartides per l'Estat, administrades per testaferros que haurien emès factures falses, manipulat la comptabilitat per enganyar socis i inversors, i no pagar impostos.

Segons ha informat el programa 'La Hora de la 1', de TVE, la Policia ha escorcollat el domicili de Moreno, situat a Boadilla del Monte (Madrid), des de primera hora del matí amb diverses unitats canines. Una dotzena d'agents també han entrat a la seu d'una de les productores de Moreno, Kulteperalia, un dels majors estudies de gravació de l'estat espanyol.

La Guardia Civil ha informat en un comunicat que ja han estat detingudes 53 persones acusades d'haver estafat més de 50 milions d'euros a través d'un entramat empresarial de més de 700 societats mercantils. L'operació ha estat batejada amb el nom de Titella (en català) i la desenvolupa la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia espanyola amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Barcelona.

Els investigadors sospiten que gran part de la fortuna de José Luis Moreno estava a Suïssa, Panamà i les Maldives, i un dels seus 'plans' era crear un banc a Malta. De fet, el productor consta en la llista de grans morosos d'Hisenda per deutes d'uns 2,6 milions d'euros a través de dues de les seves empreses, la productora Alba Adriática i els estudis de gravació Kulteperalia.

Una llarga història

José Luis Moreno és un dels productors més exitosos d'Espanya. Als anys 90 va ser l'inici de la seva època daurada en que destaquen programes i sèries com 'Noche de fiesta', 'La noche en Paz', 'Aquí no hay quien viva' o 'La que se avecina'.

Precisament al programa de TVE, 'Noche de Fiesta', va generar una sonada polèmica l'any 2014, quan el productor va anar de convidat a l'espai de Tele 5, 'Hable con ellas' presentat per Sandra BarnedaBeatriz Montañez, Natalia MillánAlyson Eckmann i l'actriu Yolanda Ramos. L'actriu catalana va etzibar una dura revelació: "Vostè em deu 25.000 pessetes de les antigues per un ball que vaig fer a 'Noche de fiesta'". Aquest dimarts, el moment s'ha tornat viral.

ETIQUETES:

Deixa un comentari