Sorpresa i emoció a les millors postres de Barcelona del "Joc de cartes": "Un altre món"

El programa de Marc Ribas deixa sense paraules amb el que es troba al "Comida Codac"

Publicat el 14 de desembre de 2022 a les 23:48
Actualitzat el 16 de desembre de 2022 a les 09:16

El programa de Marc Ribas deixa sense paraules amb el que es troba al "Comida Codac"

Fa pocs dies, Marc Ribas va avisar als espectadors de TV3 que el proper episodi del Joc de Cartes seria "brutal". I així va ser. Ribas va tornar a Barcelona per buscar les millors postres de Barcelona i les va trobar.

Els quatre concursants van ser l'Omar, la Adí, l'Àlex i el Miquel. Tot anava com de costum fins que van arribar el torn del Comida Codac. Però anem a pams i repassem l'1x1 d'aquesta setmana:

Bar Omar (7,1)

El primer restaurador va ser l'Omar Díaz del Bar Omar. El seu local aposta per les tapes i unes postres tradicionals en un ambient desenfadat. Les discrepàncies va arribar quan van tastar les croquetes. El Miquel i l’Adi les van trobar delicioses i, en canvi, l’Alex va dir que estaven greixoses.

Però arribats a les postres, l'Omar va avisar que el seu pastís de formatge de festucs és el millor de la ciutat. "Hi ha molt bon producte però és poc creatiu", va dir el Miquel en tastar-lo.

Ugot Bruncherie (6,8)

El segon local va ser l'Ugot Bruncherie, de la pastissera israeliana Adí Nachshon que fa 15 anys que va arribar a Catalunya. Els tres seus rivals no li van posar fàcil reconeixent que no els hi agradava el concepte del 'brunch'.

"És boníssim!", van exclamar quan van començar a menjar. Tot i això, van trobar exagerades les racions dels plats. El colmo va arribar amb les postres que van haver de desistir. "Et trobes bé?", li va dir el Marc a l'Àlex. "Molta quantitat però poca qualitat", va respondre ell.

Cal Trapella (5,6)

La tercera parada va ser a Cal Trapella, de l'Àlex Merino. "La decoració és justeta. La terrassa interior no és maca", van dir els concursants en veure la poca gràcia del local.

El menjar tampoc va agradar. "Els musclos estan passats de cocció. La teva amanida és un drama", va dir l'Omar als seus companys de taula. Més modest va ser el Miquel amb el seu plat: "La carn no és extremadament desagradable".

Les postres no ho van arreglar: "Té un sabor artificial", "Òstia! L'arròs amb llet està passat", van ser alguns dels qualificatius que el van deixar amb un aprovat per la mínima.

Comida Codac (7,9)

El darrer va ser el Comida Codac, situat al carrer Calàbria 191, un restaurant tan singular i creatiu en el concepte com ho és el seu propietari, el Miquel Coulibaly. Quan els seus rivals van veure l'espai es van enduar les mans al cap. "Sembla l'escenari d'un crim".

Local del "Comida Codac"

La sorpresa va arribar amb els plats d'autor. "És bo?", va preguntar el Marc. "No ho sé. No he identificat alguns sabors", va dir l'Omar.

L'aposta atrevida que en un primer moment va desconcertar als concursants, els va captivar amb les postres. Tomàquet amb crema de xocolata o cremós amb cacau fermentat, van ser alguns dels dolços que van tastar. "Més que bo és divertit. Et treu sensacions", va dir l'Adí. "Aquí hi ha molt de nivell. Són les millors postres que he menjat fins ara", va dir l'Omar.

"És un altre món. Ha estat fabulós. Textures i sabors fora del normal que no esperes trobar-te", van sentenciar.

El Miquel al "Comida Codac"

Un final emocionant

A la confrontació final, el Miquel del Comida Codac va pecar de modèstia. "Crec que estaré bastant per sota", va deixar anar abans de veure la nota que li havien posat els seus companys. "Doncs vas primer", li va dir el Marc en veure que tenia un 7,9. El noi no va poder contenir les llàgrimes. "M'heu trencat molt ara", va dir als seus rivals.

"Tens les millors postres del programa amb una nota de 9", li va dir el Marc. Com no podia ser d'una altra manera, el Miquel va guanyar el programa. En Marc li va posar un 7,2 de nota mitjana amb un 8 a les postres. Enhorabona!